NOĆNA MORA

Legenda kluba dobila otkaz nakon nezapamćenog skandala: Vozio pijan i drogiran, a onda optužen i za pranje novca

Otkriveno je da je krajem maja policija uhapsila Keitu zbog sumnje da je vozio u pijanom stanju

Ali Keita. Platforma X

N. H.

7.9.2024

Ali Keita (Aly), golman Gvineje i doskorašnji član švedskog Ostersunda, napravio je nezapamćen skandal, te je otpušten iz kluba. 

Otkriveno je da je krajem maja policija uhapsila Keitu zbog sumnje da je vozio u pijanom stanju. Čuvar mreže je kasnije priznao da je i uzimao kokain. 

Tu se noćna mora za Keitu ne završava, s obzirom da je optužen i za pranje novca, pa ga je klub zbog svega toga sada otpustio, iako je bio pod ugovorom do kraja 2024. godine. 

Gvinejski reprezentativac je priznao krivicu za uzimanje droge, ali je negirao pranje novca, te je, kako prenose švedski mediji, osuđen na 50 dana zatvora.

- Ali Keita je bio veoma važan dio Ostersundsa u dugom vremenskom periodu. Njegova lojalnost i sve što je učinio za klub se mnogo cijeni, a to je učinilo da odluka bude još teža - napisao je Ostersunds u saopćenju.

Naravno, Keita nije nastupao za klub od juna.

On je bio dio švedskog kluba još od 2014. godine i postao je rekorder po broju nastupa za klub, pošto je ukupno odigrao preko 200 utakmica. Pored toga, Keita je nastupao za klubove Vesteras i Sirianska, dok je za selekciju Gvineje sakupio 24 nastupa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.