PREMIJERŠIP

Sančo se već pokazao kao pojačanje: Na debiju asistirao za pobjedu Čelzija

Junaci pobjede londonskih "Plavaca" su bili rezervisti Džejdon Sančo i Kristofer Nkunku

Džejdon Sančo. AP

N. H.

prije 4 dana

Fudbaleri Čelzija upisali su tijesnu pobjedu i tako začinili četvrto kolo najjačeg prvenstva na svijetu.

"Plavci" su na gostujućem terenu upisali pobjedu protiv Bornmuta, a junaci su bili rezervisti Džejdon Sančo i Kristofer Nkunku. Odlučujući trenutak se dogodio u 86. minuti.

Dobio je Francuz loptu i poslije samo sedam minuta na terenu zagorčao život domaćim navijačima nakon driblinga.

Sančo je po dolasku na posudbu iz Mančester junajteda debitovao ulaskom u igru na poluvremenu i već pokazao da može biti dobar dodatak timu. Gol možete vidjeti OVDJE!

"Trešnjice" su bile daleko bolji rival u prvoj polovini susreta, što pokazuje i broj propuštenih šansi. Najbolju nije realizovao Evanilson sa bijele tačke, pošto je Roberto Sančez prošao put od čovjeka koji je skrivio isti, do junaka koji ga je odbranio.

Markus Tavernijer je pogodio prečku, Sančez je skinuo šansu i Džastinu Klajvertu, dok je Evanilson propustio još jednu priliku. S druge strane je Nikolas Džekson natjerao Marka Traversa na intervenciju.

Ulazak Sanča je probudio Čelzi, pa je on namjestio Džeksonu još jednu idealnu situaciju, ali bez uspjeha. Prijetili su i Klajvert, Semenjo i Rajan Kristi Sančezu u nastavku, a najveću šansu propustio je Enes Unal u 95. minuti. Španac je i to odbranio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.