TURSKA SUPERLIGA

Fener očekuje okršaj s Galatom, a u Turskoj se priča samo o Murinjovoj dilemi: Čini se da je donio odluku o Džeki

Turski kolumnista tvrdi da je Portugalac već odlučio i da je to očekivano

Murinjo: Ne želi igrati derbi bez Džeke. Platforma X

E. Ć.

prije 2 dana

Fudbaleri Fenerbahčea jučer su slavili na gostovanju kod Kasimpaše (2:0), što je bila najbolja uvertira za narednu utakmicu u turskoj Superligi i veliki okršaj s Galatasarajom.

Trijumf Feneru svojim golovima donijeli su Alan Sent Maksiman (Allan Saint-Maximin) i Dušan Tadić, dok je kapiten BiH i turskog tima Edin Džeko meč počeo na klupi za rezerve.

Trener tima Žoze Murinjo (Jose Mourinho) smatrao je da Edinu treba odmor nakon što je odigrao dva kompletna meča za Bosnu i Hercegovinu, a želio ga je i što svježijeg sačuvati za veliki derbi.

Umjesto njega u vrhu napada igrao je Jusuf En Nesiri (Youssef En-Nesyri) koji nije uspio postići gol.

I dok se čeka veliki derbi turskog fudbala, koji se igra u subotu od 21 sat, tamošnji mediji polemišu ko će predvoditi Fenerov napad protiv Galate, Džeko ili En Nesiri. 

Bivši turski fudbaler i kolumnista Ilker Jagčiolu (Ilker Yagcioglu) dotakao se ovog pitanja. On je uvjeren da će Murinjo početi utakmicu s Džekom.

Rekao je kako je En Nesiri "sa svojim trenutnim nastupima daleko od toga da zamijeni Edina Džeku", prenosi NTV Spor.

Inače, Džeko je fantastično otvorio sezonu s osam golova i dvije asistencije na devet utakmica. S druge strane En Nesiri ima jedan pogodak na sedam nastupa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.