LIGA PRVAKA

Inter se spasio protiv Sitija, PSG u posljednjim minutama do pobjede, Dortmund rutinski protiv Briža

Na portalu "Avaza" ste mogli pratiti tekstualni prijenos ovog meča, ali i rezultate drugih utakmica

Griliš i Bisek u duelu. AP

S. S.

jučer

Na Etihadu večeras smo gledali pravu uspavanku u okviru prvog kola Lige prvaka. Mančester siti i Inter su odigrali meč bez pogodaka.

Prvo poluvrijeme je donijelo pravu uspavanku, a koliko je Gvardiola nezadovoljan bio igrom najbolje svjedoči i dvostruka izmjena na poluvremenu.

Inter je imao neke svoje šanse u prvom poluvremenu i prvim minutama drugog, ali nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti gol Edersona.

Sredinom drugog poluvremena Mančester siti potpuno preuzima terensku inicijativu i pritišće Inter. Imali su velike šanse dva puta preko Foudena, a onda i preko Gundogana, no sve to je Zomer odbranio. Napadali su do posljednje minute, no nisu uspjeli postići pogodak.

Ni u drugim mečevima se nije puno vidjelo. Prava golijada je jedino viđena na meču Seltika i Slovana iz Bratislave, gdje je ekipa iz Škotske slavila rezutlatom 5:1.

PSG je opravdao ulogu favorita protiv Đirone, a u zadnjim minutama su došli do gola. Đirona na ovom meču praktično nije imala šanse, a važnda tri boda PSG donio je Mendeš u 90. minuti.

Borusija iz Dortmunda je savladala na gostovanju Klub Briž rezultatom 0:3. Dva gola je postigao Bino Gitens, a treći iz penala Girasi.

Mančester Siti - Inter 0:0

Seltik - Slovan Bratislava 4:1

Klub Briž - Borusija Dortmund 0:3

PSG - Đirona 1:0

Erling Haland. AP

81' - Napravio je Inter svih pet izmjena, ali bez većih promjena. Zaprijetili su preko Barele, no odbranio je to Ederson.

69' - Pritišće Siti. Sada su imali veliku šansu preko Foudena, no odbranio je to Zomer.

64' - Siti ima veći posjed, ali bez pravih šansi. Puno se više očekivalo od ovog meča.

Detalj s meča. AP Photo/Dave Thompson

55' - Zielinski je ošutao s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla pored gola.

52' - Prave uspavanke i na drugim mečevima. Samo na jednoj utakmici su viđeni golovi.

46' - Gvardiola nije bio zadovoljan viđenim, pa je napravio dvije izmjene. Fouden je zamijenio Savinja, Gundogan De Brujnea.

Jan Zomer. Inter

Završeno prvo poluvrijeme.

42' - Velika šansa De Brujnea, ali je to Zomer izbacio u korner. U međuvremenu se i povrijedio De Brujne. Ukazuje mu se pomoć.

35' - Velika šansa Halanda. Lopta prošla tik pored lijeve stative Zomera.

31' - Bolji Inter u posljednjih nekoliko minuta. Imali su sada veliku šansu nakon prekida, Ederson je to teškom mukom odbranio, ali sudija je nakon toga signalizirao ofsajd.

24' - De Brujne je sjajno prošao po desnoj strani i centrirao, ali Savinjo je loše zahvatio loptu i propala je dobra šansa.

21' - Inter je pokušao iz kornera. Centrirao je Čalhanolu, ali Aćerbi je to poprilično loše šutirao.

14' - Mančester Siti od početka ima veći posjed lopte, a sada su imali i izglednu situaciju. Haland je napravio slalom kroz protivničku odbranu, ali je u posljednji trenutak izbio jedan odbrambeni igrač. 

1' - Počeo je meč na Etihadu.

Za Mančester Siti startaju: Ederson, Gvardiol, Akandži, Diaš, Luis, Silva, Rodri, De Brujne, Savinjo, Griliš i Haland.

Kod Intera počinju: Zomer, Bisek, Ačerbi, Bastoni, Karlos Augusto, Zielinski, Čalhanolu, Barela, Darmijan, Taremi i Tiram.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.