OBJASNIO I ZAŠTO

Ćorić: Prvo poluvrijeme treba da nam bude putokaz, u drugom smo se patili

Prvo poluvrijeme je bilo naše najbolje ove sezone

Ćorić: Čestitao igračima. FK Željezničar / Adem Čatić

E. Ć.

prije 3 dana

Sarajevski derbi, 153. izdanje, završeno je bez pobjednika (1:1), a utakmicu je komentarisao trener Željezničara Denis Ćorić.

- Čestitke momcima na večerašnjoj utakmici. Zahvalio bih se publici koja nas je bodrila. Prvo poluvrijeme je bilo naše najbolje ove sezone.

U drugom smo znali da će biti problema. Mali Al Džaber nije imao pet treninga , Karjašević igra nakon par mjeseci, Hirke je imao problema, Radovac je falio...

Bili smo u podređenoj ulozi. Prvo poluvrijeme mi je žao što nismo zabili još koji gol. U drugom nas je Sarajevo stisnulo, imali smo unutrašnjih problema i sve u svemu, zaslužen rezultat - rekao je Ćorić.

Plavi su na otvaranju drugog dijela napravili veliki broj grešaka.

- Kao što sam rekao pad koncentracije. Patili smo se, ali mora nam prvo poluvrijeme biti putokaz da Željo mora takav da bude i sigurno smo na dobrom putu - naveo je Ćorić.

Njemu je ovo bio prvi sarajevski derbi u trenerskoj karijeri, a govorio je i o odluci da u prvi sastav uvrsti mladog Dženana Šabića.

- Igrali smo danas 4-3-3 i u prvom poluvremenu je dosta dobro funkcionisalo. Treba mladim dečkima davati šansu i sa Šabićem sam prezadovoljan. Ovaj bod nam puno znači, ne radujem se bodu jer idem na pobjedu, ali je ovo derbi i zadovoljan sam. 

Sada nas čeka još jedna teška utakmica protiv Posušja. Ovo je najveći derbi u BiH, prelijepa atmosfera i ambijent. Nadam se da ću ih još dočekati u karijeri - poručio je Ćorić.

U narednom kolu Željezničar dočekuje Posušje, a trener Ćorić neće moći računati na suspendirane Sulejmana Krpića i Nemanju Cavnića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.