NOVI IGRAČ CSKA

Pjanić: Znam da sada svi raspravljaju o mojoj izjavi o Rusiji, dolazim iz zemlje u kojoj je bio rat

Žao mi je ako sam nekoga uvrijedio svojim govorom, pa sam spreman ispričati se

Pjanić: Preselio u Moskvu. CSKA

E. Ć.

prije 7 sati 50 minuta

Bosanskohercegovački fudbaler Miralem Pjanić danas je i zvanično potpisao ugovor s CSKA Moskvom. 

Pjanić je predstavljen kao veliko pojačanje ruskog velikana u kojem će zaraditi milion eura za godinu dana. Zadužio je i dres s brojem 15, a nakon što je podijelio prve emocije po potpisu ugovora, dotaknuo se izjave otprije dvije godine kada nije želio igrati protiv Rusije.

Podsjetimo, Fudbalski savez BiH je dogovorio prijateljsku utakmicu s Rusijom u jeku ruske agresije na Ukrajinu. Pjanić je zajedno s Edinom Džekom žestoko reagovao, te odbio da igra taj meč.

Na kraju utakmica nije odigrana, a sada je Pjanić komentarisao tu odluku.

- Znam da sada mnogi raspravljaju o mojim riječima od prije dvije godine, ali ja nikada nisam rekao ništa protiv Rusije i ruskog fudbala. Žao mi je ako sam nekoga uvrijedio svojim govorom, pa sam spreman ispričati se.

Naravno, sada nije najlakši trenutak za ruski fudbal zbog suspenzije. I žao mi je što se to događa, ali ponavljam - moje ambicije su izuzetno visoke i u okviru nacionalnog prvenstva i ruskog kupa.

U svakom slučaju, nadam se da će se situacija što prije riješiti. Došao sam iz zemlje u kojoj je jedno vrijeme bio rat i znam što je to. I savršeno razumijem kako politika funkcionira i kako utječe na sport.

No, ja sam fudbaler i sva je moja pažnja usmjerena na to da dobro treniram, dobro igram i da pomognem CSKA - to je moja misija. Ovo je moj posao koji radim više od 20 godina, a moji treneri i saigrači mogu biti sigurni da ću dati sve od sebe - poručio je Pjanić za zvanični sajt CSKA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.