SRBIJANSKI STRUČNJAK

Bivši trener Željezničara odbio Partizan: Ne postoji novac za koji bih radio tamo

Treba imati obraza, toliko puta sam sam napuštao klubove

Slobodan Krčmarević. FK Željezničar / Adem Čatić

E. Ć.

prije 5 sati 55 minuta

Nekadašnji trener Željezničara Slobodan Krčmarević odbio je preuzeti Partizan nakon krize u kojoj se našao beogradski velikan.

Krčmarević je bivši fudbaler Partizana, ali će u klubu iz Humske nastaviti potragu s trenerom nakon ostavke Aleksandra Stanojevića poslije debakla od Crvene zvezde (0:4).

Godine neuspjeha

- Vidim i moje ime se provlači tamo, kao nasljednika Stanojevića. Ne postoji taj novac za koji bih ja radio trenutno u Partizanu, sa takvim ljudima. To su godine neuspjeha.

Jedan od osnovnih principa u fudbalu, a generalno u sportu, jesu rezultati. Bio sam trener na svim kontintetima sem Australije i Amerike i gdje god izgubiš tri utakmice već te pakuju, odnosno ja sam znam da treba da idem. Treba imati obraza, toliko puta sam sam napuštao klubove - rekao je Krčmarević za Republiku.

Ljubav s foteljom

Kritikovao je čelnike Partizana i njihovu "ljubav" s foteljom.

- Ne znam šta više treba da se desi da bi oni napustili svoje fotelje, jer ovo je više tragično šta rade. Uspjeli su da unište i našu najveću nogometnu svetkovinu, a to je vječiti derbi, vidjeli ste navijače Zvezde, nema nikakve euforije, kao da igraju protiv nekog kluba iz nižeg ranga. Pa onda u kakvom je stanju teren, bez domaće publike. Svi ti treneri koji prolaze tu, daju im legetimitet - naveo je on.

Podsjetimo, Slobodan Krčmarević je bio trener Željezničara na početku sezone 2018/19, ali je poslije slabog starta odlučio dići sidro s Grbavice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.