HIT U POLJSKOJ

Dino Hotić za "Avaz": Maksimalno sam spreman, želim titulu i poziv u reprezentaciju

Sistem igre mi mnogo odgovara jer dobivam lopte između linija, što mi pomaže da koristim svoje vrline, kazao nam je

Dino Hotić - Avaz
Dino Hotić - Avaz
Dino Hotić - Avaz
Dino Hotić - Avaz
Dino Hotić - Avaz

prije 2 sata 9 minuta

Fudbaleri Leha iz Poznana su hit ove sezone u poljskom fudbalu, nakon što su u devet kola tamošnje Ekstraklase upisali sedam pobjeda, uz remi i poraz, što je dovoljno da budu prvoplasirani.

U centru pažnje ovog tima je jedan (pomalo i nepravedno) zaboravljeni as reprezentacije Bosne i Hercegovine - Dino Hotić.

Naš povremeni reprezentativac je upisao četiri gola i jednu asistenciju u prvenstvu, a ususret novoj utakmici javio se za portal "Avaza".

Jedan recept

Na početku nam je otkrio u čemu je tajna ovako dobrog početka.

- Recept je jedan, a to je rad. Prošle sezone imao sam dvije povrede, a nakon druge sam završio sezonu. Nisam sebi dopustio da me to dotuče već sam se odmah fokusirao da budem maksimalno spreman za ovu sezonu. Naravno, sistem igre mi mnogo odgovara jer dobivam lopte između linija, što mi pomaže da koristim svoje vrline - započeo je Dino Hotić za portal "Avaza".

Hotić je svoju karijeru gradio u Sloveniji i Belgiji, te je uporedio sa stilom koji se igra u Poljskoj, te šta mu više odgovara tamošnjim travnjacima.

- Kao liga, mislim da je Belgija kvalitetnija, ali nije velika razlika. Međutim, u odnosu na Serkl Briž koji je tek ove sezone izborio nastup u grupama evropskih takmičenja, Leh se redovno bori za titule i igra Evropu. To je ozbiljan, veliki klub s ogromnom bazom navijača i sigurno iskorak u mojoj karijeri. Tu osjećaš da je sve osim osvajanja titula neuspjeh. Volim takvo okruženje - kazao nam je Hotić.

Prepoznavanje kvaliteta

Ususret novom kolu, morali smo se osvrnuti i na dosadašnji učinak u prvenstvu, ali i na ono što je i sam kazao - "sve osim titule je neuspjeh".

- Želim osvojiti titulu prvaka Poljske i naravno izboriti se da moja uloga u ekipi bude što veća, da moj doprinos bude maksimalan - dodao je naš povremeni reprezentativac.

A upravo je to posljednja tema o kojoj smo razgovarali. Hotić je u prošlosti imao svoje mjesto u reprezentaciji, a iz posljednjih susreta je i više nego jasno da nam fali kreativnosti na krilnim pozicijama. Naravno, Hotić i neko poput Esmira Bajraktarevića mogu mnogo doprinijeti tome, a i sam nam je kazao šta misli o svemu:

- Moje je da na terenu pružam najbolje od sebe, da se ne zadovoljavam ostvarenim, već da stalno težim ka novim pobjedama, golovima, asistencijama... A naravno da se nadam da se moj kvalitet prepozna i da budem pozvan u reprezentaciju - zaključio je Dino Hotić razgovor za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.