ZATAŠKAN SLUČAJ

Veliki skandal: Nogometna zvijezda Mateus Nunješ uhapšen nakon krađe

Incident se desio sa 58-godišnjakom u toaletu noćnog kluba

Nunješ: Otimao se za telefon. Facebook

Dž. R.

prije 21 sat 27 minuta

Mateus Nunješ (Matheus Nunes), zvijezda kluba Manchester City, dio je skandala kojeg su razotkrili španski mediji.

On je, naime, 8. septembra ove godine završio u madridskom zatvoru nakon krađe koju je izvršio u jednom od noćnih klubova u glavnom gradu Španije, a sve je zataškano na dvadesetak dana.

Incident u toaletu

El Mundo Deportivo piše da je 26-godišnji portugalski reprezentativac zadržan u ranim jutarnjim satima 8. septembra u velikoj diskoteci La Riviera i potom odveden u lokalnu policijsku stanicu na ispitivanje.

Nunes je uhapšen nakon incidenta koji je imao sa 58-godišnjakom u toaletu noćnog kluba. Zvijezda Cityja je starijem gospodinu otela mobilni telefon nakon što ga je on pokušavao fotografisati u toaletu, a potom mu je Nunješ odbio vratiti mobitel.

Završio je Nunes tog jutra i sa lisicama na rukama te je tako odveden u policijsku stanicu u madridskom naselju Arganzuela, a pušten je nekoliko sati kasnije nakon intervencije advokata.

Očekuje ga suđenje

Kako piše Mundo, očekuje se da će se Nunješ suočiti s optužbama i suđenjem zbog ovog incidenta.

Nunješ je u Madridu tih dana boravio s prijateljima nakon što ga selektor Portugala Roberto Martinez nije pozvao na tada aktuelno reprezentativno okupljanje.

Nunješ je u Manchester City stigao ljeta 2023. godine iz Wolverhamptona, koji je na osnovu obeštećenja za transfer inkasirao 60 miliona eura. Sinoć je Nunješ odigrao svih 90 minuta u pobjedi Manchester Cityja nad Slovanom u Bratislavi, u meču 2. kola Lige prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.