NA RASPOLAGANJU

Horde zla i Manijaci ponudili pomoć nakon razornih poplava

Nestalih je mnogo, a posljedice će biti katastrofalne

Hercegovina ne pamti ovakvu katastrofu. Denis Kapetanovic/PIXSELL

N. H.

prije 2 sata 6 minuta

Nakon razornih poplava, pripadnici navijačkih grupa "Horde zla" (FK Sarajevo) i "Manijaci" (FK Željezničar) stavili su se na nadležnim institucijama za eventualno pružanje pomoći unesrećenima.

Podsjećamo, prema informacijama Vlade HNK, razorne poplave su odnijele najmanje 14 života na području Jablanice. Nestalih je mnogo, a posljedice će biti katastrofalne.

Dok se čekaju reakcije nadležnih, navijači Željezničara i Sarajeva su pružili svoje resurse i najavile dolazak na pogođena mjesta kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

- Povodom poplava koje su zadesile našu zemlju, grupa će se staviti na raspolaganje za bilo kakav vid pomoći. U skorije vrijeme bit će objavljeni pozivi i informacije za način prikupljanja pomoći, ali i odlazak na pogođena područja - naveli su Manijaci, a u objavi prije te pozvali su sve kolege s tribine da pozivom na broj 17039 doniraju sredstva.

Istovremeno, navijači Sarajeva najavile su pomoć nadležnim institucijama i organizacijama.

- Nakon razornih poplava koje su pogodile gradove i naselja naše domovine, Udruženje navijača fudbalskog kluba Sarajevo - Horde zla se stavlja na raspolaganje u svakom vidu pomoći nadležnim institucijama i organizacijama. Pozivamo navijače FK Sarajevo i sve one koji su u mogućnosti da pomognu područjima pogođenim poplavama da se jave na mail: hordezlaunfks@gmail.com ili da doniraju 2.00KM pozivom na 17039 - saopćeno je iz Udruženja navijača FK Sarajevo "Horde zla".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.