TRAGEDIJA

Žalost u klubu iz Buturović Polja: U poplavama nastradali navijači i bivši igrač

Neka im je laka zemlja bosanskohercegovačka, poručili su

FK Klis: Izrazili saučešće. FK Klis

N. H.

6.10.2024

Nakon što je Buturović Polje bilo jedno od pogođenih sredina u BiH tokom velikih poplava, oglasio se Fudbalski klub Klis.

- Infrastruktura FK Klis nije pretrpjela veća oštećenja. Naše misli su sa žrtvama i njihovim porodicama. Nakon dvodnevne djelomične komunikacijske izolacije, nastale kao posljedica razornih poplava i klizišta koja su pogodila dolinu Neretvice, FK Klis Buturović Polje sve navijače i simpatizere informiše da klupska infrastruktura nije značajnije oštećena - istakli su iz Klisa.

Dodali su da je došlo do nakupljanja veće količine mulja u i oko stadiona, što će očistiti u narednim danima.

- Voda nije prodrla u klupske prostorije i jedino veće oštećenje je ono na jednom dijelu pomoćnog stadiona koji je u fazi izgradnje. Kolektiv FK Klis izražava saučešće porodicama, prijateljima i poznanicima svih žrtava u Buturović Polju, Jablanici, Kreševu, Kiseljaku i Fojnici - poručili su.

Kako su naveli, osim dugogodišnjih navijača, u poplavama u Jablanici su okončali život nekadašnjeg igrača ovog kluba Jasmina Čilića - Žilija.

- Nek' im je laka zemlja bosanskohercegovačka. Odgođene su sve utakmice planirane za ovaj vikend u cijeloj Bosni i Hercegovini. Pravovremeno ćemo objaviti sve informacije o nastavku takmičenja omladinskih kategorija i seniora - dodali su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.