U SREDIŠTU SKANDALA

Fudbalska sutkinja suspendovana jer je navodno imala intimne odnose sa delegatom, sada se oglasila

Njih dvoje su demantovali tvrdnje, istakavši da je riječ o videu kreiranom pomoću vještačke inteligencije

Elif Kararslan. Instagram

N. H. / Telegraf.rs

prije 13 sati 45 minuta

Fudbalska sutkinja Elif Kararslan obratila se javnosti nakon doživotne suspenzije koju joj je izrekao Fudbalski savez Turske, a sve zbog skandala u kom se nedavno našla.

Elif se, naime, sumnjiči da je imala intimne odnose s delegatom Orhanom Erdemirom, inače nekadašnjim internacionalnim sudijom, i to u službenim prostorijama.

Međutim, ona je sve to demantovala i poručila da je angažovala advokate kako bi riješila stvar.

- Ispred mene je dug put, ali ću ga savladati. Plakanje, vrištanje i tuga nije ono što ja radim. Do kraja ću se boriti za sebe. Samo sam jedna od brojnih oštećenih, a nadam se i posljednja.

S druge strane, oglasio se i njen adokat.

- Video je montiran. Kreiran je uz pomoć vještačke inteligencije. Objavila ga je osoba koja nema nikakve veze s mojom klijentkinjom. Možete jasno da vidite da slika na videu nije jasna i da je ljude u odnosu na njemu spojio kompjuter. Ovaj video je napravljen s jasnom namjerom. Nije tačno da je nastao na profilima moje klijentkinje. Pokrenut ćemo postupke protiv autora i onih koji dijele ovaj sadržaj.

Erdemir, koji je sudio i evropske utakmice, također je sve demantovao.

- Uništena mi je karijera koju sam gradio 30 godina i u kojoj nisam imao mrlju. Moja reputacija u očima porodice, prijatelja i kolega je uništena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.