SELEKTOR NJEMAČKE

Nagelsman pričao o poplavama u BiH: Želimo da vam vratimo osmijeh na lice

Hvala vam na domaćinstvu i ljubaznosti koje ste nam ovdje pružili

S press konferencije Njemačke. Reprezentacija.ba

E. Ć.

prije 4 dana

Fudbalska reprezentacija Njemačke održala je konferenciju za medije na Bilinom Polju povodom sutrašnje utakmice protiv Bosne i Hercegovine.

Selektor "Elfa" Julian Nagelsman (Nagelsmann) se u svom obraćanju dotaknuo prošlosedmične katastrofe i strašnih poplava koje su pogodile našu zemlju.

- Hvala vam na domaćinstvu i ljubaznosti koje ste nam ovdje pružili. Svjesni smo da se zemlja nalazi u jako teškoj situaciji, zbog toga nam je drago da vam možemo pružiti jednu lijepu večer i da vam vratimo osmijeh na lice - rekao je Nagelsman.

Jedan od njemačkih novinara je aludirao na "šarmantnost" Bilinog Polja.

- Slažem se s vama, definitivno šarmantan stadion. Za nas ništa nije posebno. Igrali smo na takvim i boljim stadionima. Tuš kabine me ne zanimaju, svakako se neću tuširati. A to što je Demirović rekao ne znam šta je mislio, vjerovatno je manje navijača ali znaju biti jako bučni - kazao je Nagelsman.

Nagelsman poznaje dosta naših fudbalera, a najbolje zna Ermina Bičakčića s kojim je sarađivao u Hofenhajmu.

- Imao je sjajnu karijeru u Bundesligi. Jedan pozitivan lik. I nadam se da će otići kući tužan, a ne ja - kazao je Nagelsman.

Podsjetimo, utakmica između Bosne i Hercegovine i Njemačke igra se sutra od 20:45. Direktan TV prijenos omogućen je na BHT1, a tekstualni ćete moći pratiti na portalu Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.