SELEKTOR NJEMAČKE

Nagelsman: Znali smo da BiH ima dobru odbranu, ali nama su poništena tri gola

U suštini sam zadovoljan sa rezultatom. Trebalo nam je malo više vremena da uđemo u igru

Nagelsman: BiH je bila dobra u odbrani. Anadolija

Anadolija

prije 3 dana

Selektor fudbalske reprezentacije Njemačke Julian Nagelsman (Nagelsmann) izjavio je večeras u Zenici kako je znao da je selekcija Bosne i Hercegovina dobra u odbrani, te da je u suštini zadovoljan s rezultatom 2:1 kojim su slavili, javlja Anadolu.

- U suštini sam zadovoljan sa rezultatom. Trebalo nam je malo više vremena da uđemo u igru. Poslije pauze Bosna je više rizikovala, za dalje nam je najbitnije da su nam većina igrača na raspolaganju za naredne utakmice - kazao je Nagelsman.

Odgovarajući na pitanje o usporedbi selekcija BiH i Mađarske jer je Njemačka igrala protiv obje ekipe Nagelsmann je kazao da je tu neutralan, ali da svima želi sreću.

- Ekipa koja zasluži treba ići dalje, odnosno ostati u A Ligi nacija - rekao je Nagelsman.

Deniz Undav je njemački reprezentativac koji je večeras odigrao ponajbolje u redovima gostiju postigavši dva gola, a Nagelsmann je rekao da se radi o igraču koji je veoma inteligentan i pozitivan na terenu i van njega.

Govoreći o reprezentaciji Bosne i Hercegovine Nagelsman je rekao da je znao da se radi o dobroj ekipi kada je u pitanju odbrana, "ali morate u vidu da smo imali dosta šansi i da su nam tri gola poništena".

Fudbalska "A" reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici poražena od Njemačke rezultatom 1:2 u susretu trećeg kola grupe “3“ elitne divizije “A“ UEFA Lige nacija.

U drugom susretu grupe "3" Nizozemska i Mađarska su remizirale rezultatom 1:1. Njemačka je trenutno prvoplasirana u grupi sa sedam bodova, slijede Nizozemska i Mađarska sa pet odnosno dva boda, dok je selekcija BiH na četvrtoj poziciji s jednim osvojenim bodom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.