OSTALI SPORTOVI

Banjalučka atletičarka očarala jednog od najboljih nogometaša: Čujem se s Ronaldom porukama, skroz je opušten i normalan momak

Macanović: Željeli se bolje upoznati

Piše: A. MIZDRAK

28.7.2017

Nedavno je na Evropskom atletskom prvenstvu na Malti – Treća divizija reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila historijski uspjeh i plasirala se u rang više. Zasluge za ovaj veliki uspjeh, između ostalih, svakako snosi i mlada atletičarka iz Banje Luke Ivana Macanović, koja je nedavno dospjela u centar interesiranja svjetske sportske javnosti.

Bez daha

Prelijepa Banjalučanka je, naime, jedna od samo 280 ljudi čije profile na Instagramu prati jedan od najboljih nogometaša današnjice Kristijano Ronaldo (Cristiano). Bosanka je nogometaša Real Madrida ostavila bez daha, a portugalski reprezentativac svakodnevno lajka Ivanine fotografije. Macanović je ekskluzivno za “Dnevni avaz” otkrila i da je stupila u kontakt sa slavnim nogometašem.

- Zaista ne znam kako se tačno dogodilo da se pojavi Ronaldo. Mislim da me je vidio na jednoj slici koju sam objavila sa popularnim atletičarem Asafom Pauelom (Powell) na Instagramu i tako me je Ronaldo zapratio. Čula sam se s njim nekoliko puta porukama, čisto da se malo bolje upoznamo i to je sve što vam mogu otkriti – kazala je Macanović.

Slavni Portugalac sasvim je običan momak, tvrdi Banjalučanka.

- Pričali smo o svakidašnjim temama, atletici, nogometu, Realu... Skroz je opušten i normalan momak, prijatno me je iznenadio. Uopće nije uzdignut i ne glumi zvijezdu – kazala je Macanović.

Nije isključeno da Ronaldo skokne do Banje Luke i da se zvanično upozna s bh. atletičarkom.

- Nisam baš toliko daleko s njim išla da ga pozovem u Banju Luku, ali što da ne jednog dana – kazala je Macanović, koja je trenutno slobodna i nema dečka.

Osvrnula se potom Ivana i na nedavno Evropsko prvenstvo na Malti.

- Ostvarili smo historijski uspjeh. Osjećaj je sjajan, ne mogu ga opisati. Svi smo dali svoj maksimum i borili se do kraja. Nastupala sam na 100 metara i tu zauzela 7. mjesto, kao i u štafeti na 4 x 100 metara zajedno sa mojim kolegicama. Iako naša selekcija nije bila u punom sastavu, uspjeli smo da nadmašimo sva očekivanja – kaže Macanović.



Macanoviuć: Ljepotica s tartan staze

Teški uvjeti

Ipak, nije lako baviti se atletikom u BiH.

- Biti atletičarka u BiH izuzetno je teško, jer nemamo uvjete kao druge zemlje, a atletika je dosta skup sport. Ipak, uz podršku roditelja, prijatelja, trenera i sponzora, sve je mnogo lakše. Smatram da je želja za uspjehom najbitnija stvar kod sportista. Ona je ta koja nas gura naprijed i s kojom možemo prijeći svaku prepreku – kazala je Macanović.

Tuka će zablistati na SP-u u Londonu 

Ivana Macanović s dosta pažnje prati učešće svih bh. atletičara na velikim takmičenjima. Uvjerena je da će najbolji bh. atletičar Amel Tuka zablistati na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Londonu.

- Mislim da je Tuka u veoma dobroj formi. Najbolji pokazatelj za to je i rezultat s Dijamantne lige u Monaku, gdje je istrčao 1:44,94. Na Svjetskom prvenstvu mu želim svu sreću i da istrči najbolje što može. Od mene dobiva veliku podršku i uvjerena sam da će opet zablistati – kazala je Macanović.

Ogromna popularnost

Otkad je Kristijano Ronaldo zapratio Ivanu, popularnost bh. atletičarke na Instagramu izuzetno je porasla. Prati je više od 94.000 ljudi, mahom fanova slavnog portugalskog asa. Uz fotografije je na stotine komentara u kojima je pitaju za Ronalda, govore da je ljepša od njegove sadašnje djevojke Heorhine Rodrigez (Georgina Rodriguez) i slično...

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.