BODIBILDING

Tragedija u SAD-u: Poznati bodibilder preminuo tokom treninga u teretani

Prema podacima sajta "heartwise.com" tokom 2021. godine je preminulo najmanje 15 profesionalnih bodibildera

Mekmilan je osvajao mnoga takmičenja. Twitter

M. K.

13.4.2022

Poznati američki bodibilder, Sedrik Mekmilan (Cedric McMillan), preminuo je tokom jednog treninga u teretani u 44. godini.

Prema navodima medija u SAD i Bodibilding organizacije, Mekmilan je preminuo dok je trčao na traci za trčanje od posljedica srčanog udara.

Sedrik je radio kao instruktor fizičke spreme u američkog vojsci, a zbog zdravstvenih problema je odlagao povratak takmičarskom bodibildingu. On je nedavno govorio o problemima koje je imao prošle godine kada je jedva izbjegao smrt, javili su američki mediji.

Osvajač takmičenja "Arnold klasik" iz 2017. je u decembru 2021. godine imao poteškoće sa disanjem nakon što je preležao korona virus, a završio je završio u bolnici s teškom upalom pluća.

Odlučio je da se vrati sportu, ali nažalost njegovo srce to nije izdržalo.

- Počivaj u miru. Veoma smo tužni što moramo da saopštimo da je Sedrik preminuo u 44. godini, navedeno je na Twitter nalogu "Ajron generacije".

Nažalost, zdravstveni problemi u bodibildingu su česta pojava.

Sedrik Mekmilan je jedan od trojice top 10 bodibildera na svetu koji je preminuo u kratkom vremenskom periodu, a prema podacima sajta "heartwise.com" tokom 2021. godine je preminulo najmanje 15 profesionalnih bodibildera koji su se takmičili na najvišem nivou.

Uzrok većine smrtnih slučajeva u ovom sportu jesu srčani udari.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.