TRINAESTO IZDANJE

Takmičenje za osobe sa intelektualnim teškoćama "Sportske igre Oaze 2023" počinje 28. septembra

Sportisti, osobe sa intelektualnim teškoćama, takmičit će se u sedam sportova

Takmičenje na programu od 29. septembra. Sportske igre Oaze

N. H.

25.9.2023

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „OAZA“ organizuje 13. međunarodno sportsko takmičenje „Sportske igre Oaze“.

Otvorenje će biti upriličeno 28. septembra u Centru za edukaciju sport i rekreaciju "Safet Zajko", a takmičenje će trajati do 1. oktobra.

Sportisti, osobe sa intelektualnim teškoćama, takmičit će se u sedam sportova, i to: nogomet, atletika, boćanje, košarka, plivanje, stoni tenis i MATP program za osobe sa višestrukim smetnjama.

Program takmičenja. Sportske igre Oaze

Sportske igre Oaze će biti koncipirane tako da će unifid sistem takmičenja biti zastupljen u tri sporta, i to: nogomet, košarka i boćanje.

Cilj takmičenja je promocija sposobnosti i mogućnosti osoba sa invaliditetom, te praktična primjena UN Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom.

Sportske igre Oaze 2023 podržane su od strane švedske nevladine organizacije MyRight-BiH- Empowers people with disabilities, koja okuplja preko dvadeset organizacija osoba sa različitim invaliditetom za međunarodnu razvojnu saradnju, kao i Fondacije Don Carlo Gnocchi iz Italije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.