KOMENTAR DANA

Građani drugog reda

Izvinjenje nakon ovakvih izjava nema smisla, jer se zna da je Zuko rekla ono što misli

Zuko: Jasno se čulo šta misli. Screenshot

prije 3 sata 35 minuta

Ja sam išla u Srebrenicu i Bratunac i Orašje. Sve sam obišla. Bošnjaci su samo volovska kola provozili, to su im bili putevi, rekla je predsjednica Asocijacije žena SDA i zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Kenela Zuko nakon što je pojasnila šta je sve SDA uradila u Hotonju.

Na taj način je Zuko građane iz Podrinja postavila kao građane druge kategorije, vjerovatno aludirajući na to da ne bi asfalta vidjeli da nisu došli u Vogošću.

I ne, nije riječ o nespretnoj konstrukciji i izvlačenju iz konteksta, jer se na snimku potpuno jasno moglo čuti šta je rekla i šta je mislila Zuko.

Jedino što Zuko nije očekivala jeste da će ovakvu sramotu neko snimati i da će ona doći u medije, a u predizbornom zamahu i želji za glasovima često se kaže mnogo.

Izvinjenje nakon ovakvih izjava nema smisla, jer se zna da je Zuko rekla ono što misli. Jedino prikladno izvinjenje bi bilo uz riječi „izvinite što tako mislim“.

Vrh stranke ne mari za ove izjave, a još je bolnija šutnja funkcionera SDA iz istočne Bosne, jer ne treba se zavađati s miljenicom Sebije Izetbegović. Nije gadno proživljavati i ponižavanje zarad malo funkcije.

Kenela Zuko poslije ovakvih izjava ne može i ne treba više voditi Asocijaciju žena, jer u njoj sjede i te žene koje su samo volovska kola prevozile.

Rođena Hotonjčanka, kako reče za sebe, kao da je to neka referenca, ne može više upravljati bilo kakvim procesima u stranci, jer bi to bilo kontraproduktivno i za nju i za stranku. Za napuštanje takve pozicije ne treba čekati nikakvu odluku stranke, nego sama odlučiti ako želi da sačuva bar malo obraza.

I ne treba izjava Zuko da čudi, jer nije prva koja pravi selekciju među građanima. Rasprave o građanima i seljacima i tome ko je prevladao slušali smo u izdanju onih koji su na suprotnoj strani od SDA.

Pitanje koje se postavlja jeste šta još sve političari misle o građanima koji za njih glasaju, iako im se nije „omaklo“ da to kažu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.