EMF EURO 2024

Meč odigran u sjajnoj atmosferi: BiH se porazom od Rumunije oprostila od Evropskog prvenstva

Inače, BiH je plasmanom u četvrtfinale automatski obezbijedila nastup na Svjetskom prvenstvu u Azerbejdžanu naredne godine

S večerašnje utakmice. D. Hadžović / Avaz

E. Ć.

6.6.2024

Mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je od Rumunije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva koji se održava u Skenderiji (4:1).

Naša selekcija je jučer uspjela režirati preokret i izbaciti favorizovanu Češku (3:2), ali su peterostruki prvaci Evrope večeras bili prejaki rivali. 

Inače, BiH je plasmanom u četvrtfinale automatski obezbijedila nastup na Svjetskom prvenstvu u Azerbejdžanu naredne godine.

Meč je odigran u sjajnoj atmosferi. Rumunija je povela u 6. minuti preko Viorela Saima, a do kraja prvog poluvremena su dali još dva pogotka. Pokušao je selektor BiH Samir Mekić razdrmati svoj tim, bacio sve karte u napad.

Cijelo poluvrijeme BiH je igrala bez golmana u polju, ali je do pogotka došla tek u nadoknadi. Utješni gol s bijele dačke dao je kapiten Senijad Ibričić.

Inače, osim Rumunije u polufinalu su još selekcije Francuske i Kazahstana. Posljednji polufinalist se čeka iz duela Srbije i Belgije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.