NA CAS MITINGU

Pezer nakon dva neispravna hica prekinuo nastup na mitingu u Luksemburgu

Pezer je posljednji nastup imao 29. juna, kada je pobijedio na Državnom prvenstvu za seniore u Zenici s dužinom 20.93 m

Fena

FENA

21.7.2024

Bosanskohercegovački olimpijac Mesud Pezer, koji je večeras na CAS mitingu u luksemburškom Schifflangeu imao posljednju provjeru pred put u Pariz, nakon dva prestupa nije ostvario plasman.

Pezer je, naime, nakon prva dva neispravna hica, večeras odustao od daljnjeg takmičenja na ovom mitingu. Njegov trener Mehmed Skender, kako kaže, ne zna zbog čega Pezer nije završio ovo takmičenje.

- Danas smo se čuli, ali stvarno ne znam šta se desilo. Još nisam s njim stupio u kontakt - kazao je u izjavi za Fenu trener Skender.

Na mitingu je pobijedio domaći takmičar, Bob Bertemes s dužinom 21.36 metara. Drugi je bio Jamajčanin Rajindra Campbell s 21.12 m, a treći Amerikanac Roger Stenn s 20.98 m.

Pezer je posljednji nastup imao 29. juna, kada je pobijedio na Državnom prvenstvu za seniore u Zenici s dužinom 20.93 m, a 18. juna je na Međunarodnom atletskom mitingu u Zenici također pobijedio s dužinom 21.04 m.

Pezer je ove sezone najduži hitac ostvario u dvorani, sredinom februara u Beogradu, kada je poboljšao lični i državni rekord na 21.42 metra, dok je njegov lični i državni rekord na otvorenom 21.48 m, a tu je dužinu ostvario u ljeto 2019. godine na mitingu u Švedskoj.

Pezer na Olimpijske igre u Parizu, na kojima će biti jedini bh. atletičar, putuje u srijedu, a 2. augusta ga očekuje nastup u kvalifikacijama za finale, koje je na programu dan kasnije. Biće ovo njegove treće, uzastopne OI, a na prošlim u Tokiju je ušao u finale te zauzeo 11. mjesto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.