U NOVIM KLUBOVIMA

Putevi rukometnih reprezentativaca Hamidovića i Ahmetaševića: Adi u Rumuniji, Dino u Italiji

Obojica su standardni reprezentativci Bosne i Hercegovine

Dino i Hamidović i Admir Ahmetašević. H. Čalić

H. Čalić

23.7.2024

Rukometni reprezentativci BiH Dino Hamidović i Admir Ahmetašević, koji su prve rukometne korake napravili u Gračanici i punu afirmaciju stekli u RK Gračanica, klubu u kome su biljirali, Dino golovima, Admir bravuroznim odbranama i sa kapitenskom trakom, prije nekoliko godina, krenuli su da se okušaju u jačim evropskim klubovima.

Hamidović je imao dosta uspjeha u slovenskom Trimo Trebhe, a onda se obreo u mađarskom „Đonđiši“ sredini u kojoj su ga povrede omele da pokaže svoj raskošni talenat, pa je proteklu sezonu proveo u RK Gračanica. 

Ipak, po zaršetku sezone, odlučio je promijeniti dres, pa je danas novi član italijanskog kluba „Rimond Sasarija“.

Admira Ahmetaševića su nakon španskog Puelnte Genil, poljske Visle i švajcarskog „Vinterhtura“ u kome je odradio posao, kraće vrijeme povezivali s beogradskim Partizanom, ali do dogovora nije došlo, pa je prema zvaničnim informacijama popuarni golman Adi postao član poznate rumunske ekipe Steaua, kluba sa dugom tradicijom, koji je 28. puta bio prvak Rumunije, 10 puta pobjednk Kupa, dvostruki pobjednik Kupa evropskih šampiona.

- Jeste, novi sam član Steaue, bez sumnje velikog kluba u Bukureštu, gradu sa 4 miliona stanovnika, u kome je rukomet jako popularan. Ekipi sam se priklučio 18. jula i nadam se najboljem. A najsretniji ću biti kada mi se za desetak dana pridruži porodica, supruga Aida i beba Lena. Oni u Bukurešt iz Gračanice dolaze za desetak dan i tada ću uz rukomet i njih, biti najsretniji čovjek na svijetu - kazao je Admir Ahmetašević.

Ž8= 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.