"POGRIJEŠILA SAM"

Šok pred Olimpijske igre: Trostruka olimpijska prvakinja se povukla zbog kompromitirajućeg snimka

Najveća britanska jahačica rekla je da se "duboko stidi” zbog „greške u procjeni”

Šarlot Dužarden. Platforma X

N. H.

24.7.2024

Britanka Šarlot Dužarden (Charlotte Dujardin), trostruka prvakinja u konjičkom sportu i šestostruka osvajačica medalja na Olimpijskim igrama, objavila je da se povlači s Igara u Parizu nakon kompromitirajućeg snimka. 

Najveća britanska jahačica rekla je da se "duboko stidi” zbog "greške u procjeni” na treningu od prije četiri godine, pošto se u međuvremenu pojavio video snimak na kome se vidi kako šiba konja.

Upravno tijelo ovog sporta (FEI) pokrenulo je istragu poslije koje bi moglo da joj bude zabranjeno da se bavi sportom, ako bude proglašena krivom.

- Pojavio se snimak od prije četiri godine koji pokazuje da sam napravila grešku u procjeni tokom treninga. I donijela sam odluku da se povučem iz svih takmičenja – uključujući Olimpijske igre u Parizu – dok se ovaj proces odvija. Duboko me je sramota i trebalo je da dam bolji primer u tom trenutku - rekla je Britanka.

Šarlot je, inače, bila potrebna samo još jedna medalja da pretekne čuvenu Loru Keni. Obje su osvojile po šest, dok je Dužarden uzela dvije zlatne u Londonu i Riju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.