PARIZ

Dvije tenisačice na OI-ju su kćerke multimilijardera: Takmiči se i zet Bila Gejtsa

Najel Nasar, Gejtsov zet, nastupa u preponskom jahanju

Ema Navaro i Džesika Pegula. AP

N. Aj.

27.7.2024

Osim talenta i napornih treninga, odricanja i predanog rada, nekim sportašima put do Olimpijskih igara olakšala je i podrška očeva multimilijardera. 

U Parizu je dvoje takvih takmičara, Ema Navaro (Emma Navarro) i Džesika Pegula (Jessica), dok se Najel Nasar (Nayel Nassar) može pohvaliti time što mu je Bil Gejts (Bill Gates) svekar.

Ema Navaro

Ema Navaro, američka tenisačica, rođena je 2001. godine. Otac joj je Ben Navaro, čije se bogatstvo procjenjuje na 1.5 milijardi dolara.

Ema Navaro. AP

Poznat je kao filantrop i vlasnik "Sherman Financial Group" kompanije, koja posjeduje Credit One Bank. Osim toga, uložio je preko 350 miliona dolara u brojne nekretnine u Južnoj Karolini, prema pisanju Forbesa, a 2022. godine njegova kompanija kupila je Western and Southern Open u Cinsinatiju, treći najveći teniski turnir u SAD.

Ove godine Ema je dospjela u fokus svjetskih sportskih medija kada je u četvrtfinalu Wimbledona pobijedila Koko Gauf (Coco Gauff), drugu najbolju tenisačicu WTA liste.

Džesika Pegula

I druga nasljednica multimilijardera na ovogodišnjim Olimpijskim igrama također se bavi tenisom. Džesika Pegula može se pohvaliti time da je jedno vrijeme držala treće mjesto na WTA ljestvici.

Džesika Pegula. AP

Rođena je 1994. u Bufalu i kćerka je Terija Pegule (Terry), koji je izgradio svoje bogatstvo u naftnoj i plinskoj industriji, a danas se najviše ponosi vlasništvom nad NFL momčadi Buffalo Billsima.

Najel Nasar

Bil Gejts će imati za koga navijati u Parizu, jer njegov zet Najel Nasar nastupa u preponskom jahanju. Najelu će ovo biti drugi nastup na Igrama, nakon što je u Tokiju završio 24. na takmičenju.

Najel Nasar. AP

Supruga mu je Dženifer Gejts Nasar (Jennifer Gates Nassar), najstarije dijete iz braka Bila Gejtsa i Melinde Frenč Gejts (French), s kojom vodi nekolicinu luksuznih posjeda za jahanje na Floridi, pod nazivom Evergate Stables. Zaručili su se 2020. godine.

Samostvoreni milijarder - LeBron Džejms

Na ovom natjecanju će se naći najmanje jedan samostvoreni milijarder.

Džejms Lebron. AP

Lebron Džejms (LeBron James), čije se bogatstvo procjenjuje na 1.2 milijarde dolara prema Forbesu, postaje najbogatiji takmičar - barem zasad, pišu strani mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.