POKAZAO PATRIOTIZAM

Još jedan teniser se pridružio ukrajinskoj vojsci: Nisam Rambo, ali mogu pogoditi glavu s 25 metara

U samo nekoliko dana, ja i moji voljeni Ukrajinci smo kompletno uništili informacijski svijet, i niko u slobodnim zemljama nema sumnje oko toga ko je agresor, kaže Dolgopolov

Dolgopolov se javio iz Kijeva. Facebook

M. K.

16.3.2022

Ukrajinski teniser Aleksandar Dolgopolov pridružio se ukrajinskoj vojsci, a na društvenim mrežama je opisao kako je izgledao njegov put do vojnika koji je sada u Kijevu.

- Ovaj rat me je sačekao u Turskoj. Stigao sam tamo dan prije nego što je sve počelo i poveo sam sestru i majku tamo također. Zašto? Zato što sam nakon mnogo informacija od najboljih obavještajnih agencija svijeta shvatio da postoje šanse za veliki rat s napadom na Kijev i cijelu zemlju. 

- U samo nekoliko dana, ja i moji voljeni Ukrajinci smo kompletno uništili informacijski svijet, i niko u slobodnim zemljama nema sumnje oko toga ko je agresor. Ali, u to vrijeme sam počeo da vježbam pucanje, i sretan sam da me je bivši vojnik obučavao pet do sedam dana. Nisam postao Rambo za nedjelju dana, ali sam prilično siguran sa oružjem i mogu da pogodim glavu tri od pet puta sa 25 metara u mirnom ambijentu za trening, opisao je Dolgopolov, koji je u Ukrajinu otišao preko Zagreba.

- Dok sam vježbao, organizovao sam svoj povratak nazad. Našao sam nekoliko momaka koji planiraju da odu u Ukrajinu iz SAD-a i kad smo bili spremni, počeli smo naš put. Kupili smo nekoliko pancira za nas i naše vojnike i otputovali u Zagreb, gdje smo kupili sve stvari koje su nam bile potrebne uz neke termalne monokulare i druge različite stvari, i prošli smo kroz Evropu i ušli u Ukrajinu iz Poljske. Na kraju, evo me u Kijevu, napisao je Dolgopolov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.