VELIKA PODRŠKA "ORLOVIMA"

Đoković stigao u Minhen da bodri Srbiju i poslao poruku fudbalerima: Tri stvari su neophodne za uspjeh

Utakmica Danska - Srbija počinje u 21 sat, a tekstualni prijenos pratite na portalu Avaz.ba

Đoković u Minhenu. Telegraf.rs

E. Ć.

prije 3 dana

Fudbalska reprezentacija Srbije igra ključni meč protiv Danske za prolaz u osminu finala Evropskog prvenstva, a podrška "Orlovima" je i Novak Đoković.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena stigao je u Minhen da bodri fudbalere svoje zemlje.

Divna gesta Đokovića koja će sigurno dati vjetar u leđa fudbalerima Dragana Stojkovića Piksija.

Navijač više

- Veliko je zadovoljstvo što sam ovdje večeras, i što mogu da budem jedan više navijač za Srbiju večeras - rekao je Đoković.

Davao je izjavu pored terena uoči važnog susreta za Srbiju. Uporedio je timski i pojedinačni sport.

- Timski sport je drugačiji do pojedinačnog, kojim se cijeli život bavim. Suštinski, pogotovo kada se igra za Srbiju, tu nema prevelikog razmišljanja. 

Najvažniji dio je ono prije utakmice, priprema je 50 posto odrađenog posla. Momci su imali pet dana vremena da se spreme za protivnika, i da spreme taktički ono što su zamislili. 

Tu je srce, ponos i želja da se predstavi zemlja na pravi način. Na rezultat ne može da se utiče, ali sportisti kada daju maksimum, to se vidi, i to prepoznaju i navijači.

"Morao sam to reći"

Upitan šta je potrebno za uspjeh, odgovorio je:

- Srce, glava i ona stvar. Oprostite, morao sam to da kažem.... Momci igraju zajedno... Niti sam stručan u fudbalu, niti dozvoljavam da kažem nešto stručne prirode, ali pogled na tribine i to koliko ljudi je došlo iz cijelog svijeta, je dovoljno da izgaraju 90 minuta. Želim im svu sreću, i nadamo se prolazu, cijela nacija se nada.

Malo je govorio i o sebi, te rekao da oporavak od povrede meniskusa koljena desne noge ide kako treba. Nada se da će igrati Vimbldon.

Inače, Srbija kreće u sastavu: Rajković, Veljković, Milenković, Pavlović, Mijailović, Ilić, Gudelj, Živković, Samardžić, Lukić i Mitrović.

Utakmica Danska - Srbija počinje u 21 sat, a tekstualni prijenos pratite na portalu Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.