VISOKO

Tri dana vrhunskog ženskog tenisa: U Parku "Ravne 2“ počeo Međunarodni teniski turnir za žene "Pyramid Cup"

Važno je napomenuti kako je ulaz na sve mečeve potpuno besplatan, a i parking u Kompleksu Ravne je također besplatan za sve posjetioce

S turnira u Visokom - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
N. Sm.

19.7.2024

U Regionalnom teniskom centru Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ jučer (četvrtak, 18.07.2024.) je počeo Međunarodni teniski turnir za žene „Pyramid Cup 2024.“. 

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova i velikog nevremena prvog dana je odigran svega jedan set, a danas su na rasporedu bila tri meča.

Rezultati prvog dana turnira:

Dunja Marić – Greta Carbone 2:0 (6:4, 6:3)

Suana Tucaković – Enya Ratkić 2:0 (6:2, 6:0)

Dea Herdželaš – Laura Radaković 2:0 (6:3, 7:6)

Iako je bilo planirano da se sutra odigra završnica turnira kada bismo saznali i pobjednicu, termini su pomjereni pa nas sutra (subota, 20.07.2024.) od 9:00 sati očekuju još tri meča, nakon kojih će biti poznate teniserke koje će se u ukupnom plasmanu boriti za prvo, odnosno treće i peto mjesto na ovom turniru. – 

Nastavljamo sa tradicijom sjajnih teniskih susreta i tako će biti i u budućnosti, u Visoko ćemo nastaviti dovoditi najkvalitetnije tenisere. Tokom ovog turnira, koji imam međunarodni karakter, očekujemo i veći broj publike koja će doći na završnicu turnira i uživati u sjajnom tenisu djevojaka iz BiH, Srbije, Hrvatske, Italije i SAD. 

Naši sponzori i partneri su Teniski savez BiH, Olimpijski komitet BiH, kao Grad Visoko, a u budućnosti očekujem podršku i viših nivoa vlasti. Mi ne možemo mnogo da uradimo, ali ono što možemo jeste da pokažemo ovim mladim ljudima i sportistima da ih podržavamo i da imaju nekoga ko ih cijeni i pruža im podršku. – kazao je dr. Semir Osmanagić.

Sama završnica turnira planirana je za nedjelju 21. jula u popodnevnom terminu od 17:00 sati, a nakon odigranih mečeva bit će upriličena i dodjela pehara i nagrada za najbolje teniserke. 

Važno je napomenuti kako je ulaz na sve mečeve potpuno besplatan, a i parking u Kompleksu Ravne je također besplatan za sve posjetioce.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.