ITALIJANSKI TENISER

Janik Siner povukao drastičan potez pred US Open nakon doping skandala

Podsjetimo, Siner je u martu dvaput bio pozitivan na zabranjeni anabolički steroid i oduzeta mu je novčana nagrada i bodovi zarađeni u Indijan Velsu

Siner: Dva puta bio pozitivan na doping. AP

E. Ć.

23.8.2024

Italijanski teniser Janik Siner (Jannik Sinner) odlučio je da otpusti svog kondicionog trenera Umberta Feraru (Ferraro) i fizioterapeuta Đakoma Naldija (Giacomo) samo nekoliko dana nakon doping skandala.

Podsjetimo, Siner je u martu dvaput bio pozitivan na zabranjeni anabolički steroid i oduzeta mu je novčana nagrada i bodovi zarađeni na turniru u Indijan Velsu.

Sve je imalo posljedice i na njegov tim, javlja "Corriere dello Sport", navodeći da je zbog toga riješio da otpusti Feraru i Naldija jer su oni indirektno uticali da nedozvoljena supstanca dođe do njega u Americi.

Naldi: Koristio sprej koji sadrži klostebol. Platforma X

Interesantno da ova dvojica nisu bili u javnosti sa Sinerom već nekih mjesec dana, pa je vjerovatno i italijanski teniser bio potpuno svjestan ove situacije.

Kako "Corriere dello Sport" navodi, Naldi je koristio sprej koji sadrži klostebol zbog posjekotine na prstu, a da pri tome nije obavijestio ni Sinera, ni Feraru.

Kako je masirao stopala italijanskog tenisera i trenutno prvog igrača svijeta, nedozvoljena supstanca je doprla do Sinera.

Inače, Siner će takmičenje na US Openu početi u ponedjeljak, 26. avgusta, a prvi protivnik će mu biti Amerikanac Mekenzi Mekdonald (MacKenzie McDonald), trenutno 140. igrač svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.