US OPEN

Siner izbacio Medvedeva i otvorio autoput do titule u Njujorku

Siner je pobjedom ostao jedini igrač iz Top 10 u završnici

Janik Siner. AP

N. H.

5.9.2024

Prvi teniser svijeta Janik Siner (Jannik Sinner) lakše nego očekivano se plasirao u polufinale US Opena. Italijan je u četvrtfinalu slavio protiv osvajača iz 2021. i prošlogodišnjeg finaliste Danila Medvedeva - 6:2, 1:6, 6:1, 6:4.

Siner je pobjedom ostao jedini igrač iz Top 10 u završnici, te si je, kako mnogi smatraju, "otvorio autoput" do titule. 

Meč protiv Medvedeva je trajao nešto preko dva i po sata. Ruski teniser je ušao nesigurno i konstantno se branio duboko, što je Sineru ostavljalo mnogo prostora da završava poene. 

Ipak, u drugom setu je uspio da barem na kratko pokaže Medvedev zašto je peti teniser planete. Međutim, iako je drugi set završio sa 6:1, nije bio toliko dominantan, što pokazuje i činjenica da samo u posljednja dva gema nije bilo brejk lopti.

Siner je poslije drugog seta ponovo pojačao, a onda i pokazao zašto je prvi reket svijeta. Danil bi možda i mogao protiv njega igrati defanzivno, ali je potrebna mnogo bolja partija od pružene.

Tako će Siner u polufinale, a naredni rival će mu biti 25. igrač svijeta, Britanac Džek Drejper (Jack Draper), dok se s druge strane sastaju domaći Tejlor Fric (Taylor Fritz) i Fransis Tijafo (Frances Tiafoe).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.