BUDUĆNOST BH. TENISA

Fantastična Tea Kovačević bez izgubljenog seta pokorila i Sofiju

Prvakinja Evrope s prvog mjesta ide na završni Masters u Monte Karlu

Kovačević: Ogroman talenat. Teniski savez BiH

E. Ć.

prije 14 sati 28 minuta

Bh. juniorska reprezentativka i prvakinja Evrope Tea Kovačević (14) je prošlog vikenda ostvarila još izuzetan rezultat osvajanjem prvog mjesta na međunarodnom teniskom turniru prve kategorije iz kalendara Tenis Evrope u za juniorke 16 godina starosti.

Turnir se odigrao u glavnom gradu Bugarske, Sofiji od 5 do 16 oktobra 2024.godine. Turnir "Sofia kup" koji je Tea osvojila dolazi u pravom trenutku, odnosno u njenom pripremnom periodu za završni Masters turnir, najboljih osam juniorki Evrope, koji će se odigrati od 23. do 26. oktobra u Monte Karlu.

Na turniru u Sofiji, Tea Kovačević je bez izgubljenog seta došla do prvog mjesta, te na taj način potvrdila svoju domnaciju u kategoriji juniorki i do 16 godina starosti.

U 2024.godini, Tea je osvojila četiri U-16 turnira prve kategorije iz kalendara Tennis Evrope.

Tea je u finalu pobijedila Eleonoru Tonevu iz Bugarske. Nakon vodstva od 6:2 i 3:0 za bosanskohercegovačku teniserku, godinu dana starija bugarska igračica je predala meč. Konačni rezultat bio je 6:2, 3:0 - ret za Teu Kovačević.

- Čestitamo našoj Tei na još jednom izvanrednom rezultatu, te joj želimo da pripreme za Masters u Monte Karlu odradi na najvišem nivou, kako bi ostvarila još jedan veliki sportski rezultat, te donijela novi pehar u Bosnu i Hercegovinu - poručili su ponosno iz Teniskog saveza BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.