BIH

Ramić je stranačkim prijateljima i "braći" dodijelio milione iz Ministarstva!

S. KURT

4.3.2018

Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić jedan je od onih SDA-ovih ministara kojima su usta puna samohvale, velikih riječi. Sakriva se iza tobožnjih principa, voli izraze kao što su "transparentno" i "pošteno".

Braća se fino paze

Prečesto ih koristi, pa bi i Frojd imao posla s Ramićem.

Ljutnuo nam se ministar što smo objavili da je Ministarstvo za raseljene i izbjeglice, iza kojeg se konstantno zaklanja, dodijelilo posao vrijedan četiri miliona KM firmi prijatelja svog prijatelja.

Jasno piše - naručilac posla je Ministarstvo, pobjednik na tenderu je kompanija "Tom Cat" iz Tuzle. Vlasnik Senad Mujkanović, bivši menadžer sadašnjeg predsjednika Asocijacije mladih SDA i člana Predsjedništva stranke Salke Zildžića.

Tako se "braća" - to je ovaj moderni izraz za malo bolje prijatelje - fino paze.

Zildžića i Ramića ne spaja samo članstvo u SDA, ojačano kada su obojica došla "po službenoj dužnosti u Sarajevo".

Ramić u Ministarstvo, Zildžić kao savjetnik ministra unutrašnjih poslova. Obojica su povjerenici posrnule SDA u Tuzlanskom kantonu.

Zildžić u Gračanici, Ramić u Kalesiji, gdje će imati malo više posla da pohvata konce i slijepi što se slijepiti da u rastrganoj stranci.

Stranačke kolege

Ramićeva sklonost prema transparentnosti i poštenju ogleda se i u načinu na koji je zaposlio (pravog) brata Nedima u Upravu za indirektno oporezivanje - najprije na graničnom prijelazu Karakaj, pa onda na Aerodrom Dubrave u Tuzli.

Posebno transparentan i pošten ministar Ramić pokazao se u aferi "bolesne krave", kada je s dvorskim mesarom Murisom Mujanovićem povratnicima u istočnu Bosnu donirao bolesnu stoku.

Stranačkim kolegama Nedžadu Brankoviću i Husi Ćesiru, Ramić je pomogao, nigdje nije objavio da nije, da je neistina, da pretjeruju mediji, da pribave oko 420 hiljada KM iz budžeta BiH.

U posljednje vrijeme transparentno i pošteno pomagao je milionskim iznosima kompaniju "Meister" iz Živinica, u čijem se registru kao vlasnik navodi Dževad Mahmutović, savjetnik Bakira Izetbegovića i član Predsjedništva SDA...

I sva ta pomoć, transparentno i pošteno, gle čuda, ide iz budžeta onog ministarstva zaduženog da pomaže povratnike, a ne Ramićeve prijatelje, "braću", stranačke kolege, Izetbegovićeve savjetnike.

Sad je puno jasnije (a i transparentnije) zašto je Ramić nakon izbora 2014., kad je osvojio mandat u Narodnoj skupštini RS, umjesto poslaničkog, tražio ministarsko mjesto. Iz Ministarstva je lakše raditi za pet, šest porodica!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.