ZIMA SE VRATILA

Povratnici u Luk i Krušev Dol odsječeni od svijeta

Čišćenje gradskih ulica

S. Sm.

23.3.2018

Zbog visokog snijega i velikih smetova 150 povratnika srebreničkih planinskih sela Luka i Krušev Dol od sinoć su odsječeni od svijeta, a zalihe hrane, lijekova i drugih potrepština su na izmaku - javljaju iz ovih sela.

Učenici osnovnih i srednjih škola iz Sućeske, Osata, Sjedaća, Podravanja, Osmača, Tolice, Ljeskovika i drugih sela, zbog neprohodnosti lokalnih puteva danas nisu došli na nastavu. Uz otežan saobraćaj, u ovoj općini samo je prohodan regionalni put Bratunac - Srebrenica - Skelani, preko prijevoja Zeleni Jadar i Kragljivoda. 

Ekipe zadužene za održavanje puteva u zimskom periodu nalaze se na terenu i, ako ne bude novih snježnih padavina, svi lokalni putevi na ovoj općini mogli bi biti prohodni za dva dana, dok će čišćenje puta do Luke i Kruševog Dola potrajati nekoliko dana.

Iz Civilne zaštite ove općine javljaju da nema ugroženog stanovništva, te da je uredno snabdijevanje vodom i električnom energijom, a radnici Komunalnog preduzeća „Polet“ rade na uklanjanju snijega s gradskih ulica i trotoara.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.