FBIH

Rešidat: SDP, DF, Naša stranka i SBB izabrat će rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Elvir Karajbić se spominje kao najvjerovatnija opcija za predsjedavajućeg

Rešidat: Sutra ćemo to dogovarati prije i tokom sjednice. Arhiv

Piše: K. KEŠMER

26.11.2018

Konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH održat će se sutra, a kako saznaje „Dnevni avaz“, ovo tijelo moglo bi odmah dobiti i rukovodstvo.  

Naime, nakon što su predsjednici SDP-a, DF-a i Naše stranke, Nermin Nikšić, Željko Komšić i Predrag Kojović dogovorili zajednički nastup na svim nivoima pred sutrašnju sjednicu, klubovi ove tri stranke će pokušati dogovoriti imena rukovodstva Predstavničkog doma.

Samer Rešidat, zastupnik DF-a i potpredsjednik ove stranke, kazao je da će oni sutra predložiti da SDP, DF, NS i SBB predlože zastupnike koji će voditi sjednice.

- Nije važno koja će stranka, važno je da napravimo dogovor. Mi nećemo gledati hoće li neko iz DF-a biti u rukovodstvu. Cilj je da to bude neko iz ove četiri stranke – naveo je Rešidat.

Ipak, kao najvjerovatnija opcija spominje se zastupnik SDP-a Elvir Karajbić. U izjavi za „Avaz“, on je to i potvrdio.

- Postoji ta opcija, međutim, još je rano. Sutra ćemo to dogovarati prije i tokom sjednice. Naravno, moramo voditi računa o nacionalnoj zastupljenosti. Uglavnom, sve je još na stolu, pa ćemo vidjeti – rekao nam je Karajbić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.