REAKCIJE

Drvarski sindikalisti najavili proteste za subotu: 12. januara u 5 do 12 pred Općinom ćemo istovariti prikolicu đubreta

Nezadovoljni višegodišnjom nepravdom koja im se nanosi nakon privatizacijske pljačke i gašenja Finvestove pilane

A.Kamber

8.1.2019

Arhiv: A.Kamber

Nezadovoljni višegodišnjom nepravdom koja im se nanosi nakon privatizacijske pljačke i gašenja Finvestove pilane u Drvaru, obespravljeni radnici i njihovi sindikalni čelnici najavili su proteste pred zgradom Općine Drvar u subotu, 12. januara 2019. godine.

Potvrdio je to za "Avaz" i čelnik Sindikata ove firme (predratnog veoma uspješnog Grmeča) Mićo Rakić. 

- Tačno je, 12. januara u 5 do 12 sati okupit ćemo se pred zgradom Općine i u znak protesta protiv aktuelne vlasti istresti pred Općinu i traktorsku prikolicu đubreta, da se konačno uvidi do čega smo dovedeni, dugogodišnjom nebrigom za radnike koje od stečajne mase ništa ne zapadne, dok, kako čujemo, sredstava iz stečajne mase ima i ista se krčme kako vlasti drago. 

Žalosno je da je nekadašnji kombinat „Grmeč“ doveden do čega je doveden. Drvar je prije rata, zahvaljujući drvnoj industriji, ali i drugim privrednim granama, uvozio radnu snagu, no već godinama je doveden pred svršen čin i na prosjački štap. Sigurno ne krivicom radnika i običnih Drvarčana, već vlastodržaca. 

Nećemo toga dana samo đubre istresti već i blokirati glavnu cestu prema Bosanskom Petrovcu i Bosanskom Grahovu na kružnom toku i čekati da nam se odgovorni obrate po pitanju naših dugogodišnjih zahtjeva i potraživanja i zbog ukupne situacije zbog koje je naš grad faktički na samrti - kazao je Rakić, koji je i 2013. godine bio jedan od organizatora masovnih protesta na kojima su Drvar simbolički proglasili "mrtvim", a o čemu je "Avaz" opširno izvještavao.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.