MANIFESTACIJE

Obilježavanje 24. godišnjice genocida u Srebrenici

Protekle 22 godine predsjednici OO bili su bošnjački načelnici općine

S. Sm.

19.2.2019

Hamdija Fejzić. S. Sm.

Hamdija Fejzić, aktuelni zamjenik načelnika općine Srebrenica, novi je predsjednik Organizacionog odbora (OO) za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice u julu 1995. godine zaštićene zone UN-a.  

Protekle 22 godine predsjednici OO bili su bošnjački načelnici općine, a izborom srpskog načelnika ova funkcija pripada Bošnjaku, zamjeniku načelnika. 

Prošle godine na čelu OO bio je Nermin Alivuković. Formiranjem nove skupštinske većine Fejzić je imenovan za zamjenika načelnika. 

Fejzić za „Avaz“ kaže da su već počele pripreme za obilježavanje 24. godišnjice genocida. U toku su, kaže, dogovori s Upravnim odborom i rukovodstvom Memorijalnog centra i predstavnicima srebreničkih udruženja oko organiziranja prvog sastanka. 

- Prva sjednica OO bit će održana do polovine idućeg mjeseca, a do tada ćemo obavijestiti sve sigurnosne institucije u BiH da imenuju svoje predstavnike u OO, kao i sva udruženja, međunarodne institucije i donatore za ovogodišnje obilježavanje genocida - pojasnio je Fejzić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.