U PU BRATUNAC

Osman iz Bratunca, kojeg su brutalno pretukli nacionalisti, dobio poziv za saslušanje kao osumnjičeni za nanošenje povreda

"Čuješ ti, tebi se obraćamo, klat ćemo vas kao '95-te što smo vas klali, mi smo iz Kravice", rekli su mu napadači

Osman Mehanović. Screenshot / Crna Hronika

E. Ć.

prije 7 sati 17 minuta

Osman Mehanović, 23-godišnjak iz Bratunca kojeg su trojica maloljetnika napala 23.juna prošle godine, dobio je poziv iz policijske stanice Bratunac, da se sutra javi u kriminalističku službu radi ispitivanja u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo "tjelesna povreda", potvrđeno je za portal "Avaza".

U napomeni poziva se navodi "za događaj od 23.06.2023.godine". Podsjećamo da se napad na Osmana Mehanovića dogodio u kasnim večernjim satima, negdje oko 22 sata i 30 minuta, da su prema Osmanovim riječima napadači koristili nož. 

Mehanović je napadnut na parkingu jednog ugostiteljskog objekta u Bratuncu, a policijski službenici su vrlo brzo identifikovali tri maloljetne osobe kao napadače.

Mehanoviću napadači nisu poznati, a zbog čega se dogodio napad na njega, za sada nije poznato.

- Stajalo je četiri ili pet momaka ispred pekare. Oni su mu nešto pričali, obraćali mu se, ali on ih je ignorisao. Onda su mu rekli "Čuješ ti, tebi se obraćamo, klat ćemo vas kao '95-te što smo vas klali, mi smo iz Kravice". 

On je opet nastavio, jedan je prošao iza pekare i on ga je gurnuo preko žive ograde, popeli su se na njega gdje su mu izbili zub i slomili nos. Kada je počeo da se brani izboli su ga u ruku, da li nožem, čime ne znam. Ima ubod 2,5 cm na ruci - rekao je Osmanov otac Hazir Mehanović ranije za portal "Avaza". 

Ozlijedili su mu tetive na šaci nakon što je pokušao da zaštiti glavu, zbog čega je u bolnici u Zvorniku imao i operativni zahvat.

Više od godinu trebalo je tužiteljici Okružnog tužilaštva u Bijeljini da okonča istragu i zatraži pokretanje sudskog postupka.

Predložila je disciplinske mjere u vidu nadzora nad počiniteljima. A protiv Osmana je pokrenula istragu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.