SOKOLAC

Komandant zloglasnih „Vukova sa Drine“ postao hotelijer, vrpcu presjekao premijer RS

Uprkos postojanju videosnimka koji je reproduciran i u Haškom tribunalu na kojem se vide i čuju njegove naredbe, nikada nije procesuiran

Jolović i Višković. Društvene mreže

E. Sk.

23.7.2019

Komandant zloglasne jedinice Vojske RS „Vukovi sa Drine“, koja je učestvovala u genocidu u Srebrenici, Milan Jolović nedavno je na Sokocu otvorio hotel „Zlatni bor“. 

Svečanu vrpcu je zajedno s njim presjekao premijer bh. entiteta RS Radovan Višković, a sudeći po ambijentu hotela, Jolović nije štedio novac za uređenje ovog zdanja koje treba primiti svoje prve goste. Investicija se procjenjuje na 1,2 miliona KM, a hotel je Jolović izgradio zajedno s Milanom Ćebićem.

Uprkos postojanju videosnimka koji je reproduciran i u Haškom tribunalu na kojem se vide i čuju Jolovićeve naredbe, komandant „Vukova sa Drine“ nikada nije procesuiran. 

Njegovo komandiranje sa snimka se odnosi na 11. i 12. juli 1995. godine, kada je kolona Srebreničana prolazila trasu od Ravnog Buljima do Kameničkog brda, a prema tvrdnjama preživjelih, samo na lokalitetu Bukve je ubijeno najmanje hiljadu ljudi. 

Jolović je penzionisan, ali je aktivan član SNSD-a. Bio je i kandidat tog saveza za Narodnu skupštinu RS, a boračka udruženja iz manjeg bh. entiteta su ga čak predlagala i za ministra odbrane BiH. Jolović je oženjen proslavljenom jugoslavenskom atletičarkom Snežanom Pajkić, s kojom ima i dvoje djece.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.