ODLUKE

Podijeljeni resori u Vladi Kantona Sarajevo

Mahir Dević ili Mirza Čelik iz Stranke demokratske akcije će zamjeniti trenutnog predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Dinu Konakovića

Vlada KS. Avaz

D. B. / Avaz.ba

17.12.2019

Na Skupštini KS danas su zastupnici SDA, SBB-a, DF-a i BOSS-a danas su potpisali zahtjev za smjenu Vlade i trenutnog rukovodstva Skupštine KS. Sa druge strane čelnici stranaka su već podjelili resore. 

Tako će Stranki demokratske akcije (SDA) pripasti sedam ministarskih pozicija, Savez za bolju budućnost (SBB) dobit će tri ministra, a Demokratska fronta (DF) dva. 

Članovi SDA će prema svemu sudeći zauzeti mjesto u Ministarstvu finansija, Ministarstvu komunalne privrede i infrastrukture, Ministarstvu kulture i sporta, Ministarstvu pravde i uprave, Ministarstvu prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, Ministarstvu saobraćaja i Ministarstvu za boračka pitanja. 

Pozicije u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade te Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice će vjerovatno zauzeti odabrani članovi SBB-a. 

Željku Komšiću su "ostale" dvije ministarske funkcije, pa će prema tome članovi njegove stranke biti prvi ljudi Ministarstva privrede i Ministarstva zdravstva. 

Mahir Dević ili Mirza Čelik iz Stranke demokratske akcije će zamjeniti trenutnog predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Dinu Konakovića. 

Sa današnje Skupštine KS. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.