SARAJEVO

Džaferović primio najbolje studente: Obrazovanje je na prvom mjestu

Njihov napor je za sve nas divljenje, poručio je član Predsjedništva BiH

Piše: A. Č. / Avaz.ba

6.1.2020

S današnjeg prijema - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Amna Muhamedović s Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Damir Medunjanin s Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Aleksa Mirković s Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Faris Hasanović s Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Melisa Ćehić s Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću, Esmeralda Šuta s Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Nina Lončar s Fakulteta prirodnoslovno-matematičkih i odgojnih nauka Univerziteta u Mostaru najbolji su studenti BiH koji su akademsku godinu završili s prosjekom 10.

Njih je danas u zgradi Predsjedništva primio član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

- Velika mi je čast da danas imam priliku u Predsjedništvu BiH ugostiti i napraviti prijem za najbolje među nama, a ovo su oni. Mladi koji su diljem BiH završili školovanje s prosječnom ocjenom 10. Njihov napor je za sve nas divljenje - poručio je Džaferović.

Dodao je da će ovu praksu nastaviti. 

Želim da poručim mladim ljudima u BiH da je obrazovanje na prvom mjestu, da njihov napor u obrazovnom procesu nije neprimijećen i želim da pošaljem poruku svim institucijama u BiH da se o obrazovanju povede mnogo više računa nego što se vodi danas - dodao je Džaferović.

Faris Hasanović s Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli rekao je da mu je ogromna čast i priznanje pojaviti se u zgradi Predsjedništva BiH.

- Time je odato priznanje za naš trud i ostvarene rezultate - rekao je Hasanović.

Studenti su se pri obraćanju medijima i članu Predsjedništva BiH fokusirali na važnost davanja prilike mladim ljudima u našoj zemlji.

Melisa Ćehić s Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću poručila je da je ogromna čast biti u zgradi Predsjedništva u svojstvu najboljeg, odnosno najboljih studenata njihovih matičnih univerziteta.

- Današnje priznanje je relevantan pokazatelj našeg uspješnog rada i ostvarenih rezultata. Iskreno se nadam da će, kako Predsjedništvo BiH tako i svi drugi nivoi vlasti u BiH, nastaviti pružati podršku ne samo nama studentima nego i svim drugim mladim ljudima u BiH. Zaista bi bio veliki gubitak za našu državu da takve ljude izgubimo - rekla je Ćehić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.