SAOPĆENJE

Putničke agencije mole za pomoć: Želimo izmjenu naredbi

Molim Vas da uzmete u obzir ili još bolje ako imate Vi alternativu kako da radimo ako su aerodromi zatvoreni, navodi se u saopćenju

Pismo upućeno Fahrudinu Solaku. Agencije

Piše: Avaz.ba

10.4.2020

Udruženje putničkih agencija Federacije Bosne i Hercegovine obratilo se načelniku Federalnog štaba Civilne zaštite Fahrudinu Solaku

U svom pismu navode kako kao najugroženija djelatnost koja čak i nakon izlaska iz stanja nesreće kako kažu neće moći duže vrijeme ostvarivati bilo kakve prihode želi objašnjenje za neke odluke ovog Federalnog štaba. Pismo prenosimo u cjelosti:

Turstičke agencije mole za pomoć. Arhiv

- Mi smo ko zna koliko puta isčitali vaše naredbe o zabrani rada,i shvatili smo da zapravo nigjde ne stoji da je rad putničkim agencijam zabranjen. Međutim to direktno nas ugrožava još više jer po Vašoj naredbi mi ne spadamo u kategoriju kojoj je direktno zabranjen rad, a zapravo je činjenica da mi uzevši u obzir situaciju (a to je da je Međunarodni aerodrom kako kod nas tako i u skoro svim državama zatvoren kao i autobuski )i obzirom na pandemiju koronavirusa,veoma je jasno da je nama nemoguće raditi jer nemamo šta prodavati niti kome - istakali su iz Udruženja. Uzimajući u obzir da radimo direktno sa strankama ,to bi još bila veća opasnost kako za nas tako i za naše klijente, a sve mjere i naredbe koje poduzimate su upravo da se na minimum svede i kretanje kao i da se mora poštovati distanca minimum 1,5 m i to na otvorenom a da ne pominjem zatvoreni prostor. Kao što vidite direktno nam nije zabranjen rad jer to nigdje nije decidno navedeno ali nam je indirektno 100 % nemoguće raditi - navode u pismu.

Između ostalog, traže da se hitno donese izmjena u naredbama.

- Molim Vas da uzmete u obzir ili još bolje ako imate Vi alternativu kako da radimo ako su aerodromi zatvoreni, ako u dosta gradova postoje još uvijek klasteri ,i apsolutno nije moguće organizirati bilo kakav prevoz ili putovanje, sve i da jeste, i sami znate da čak i ako neko ulazi ili izlazi iz zemlje dolazni idu u karanten. Tako da nam zaista nije jasno na koji način bi mi mogli obavljati našu djelatnost- zaključuju u pismu.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.