HUMANOST

Sarajevski policajci pomažu starijima od 65 godina

Pakete s neophodnim namirnicama policajci su podijelili 17. aprila

Pipadnici Treće PU obradovali sugrađane. MUP KS

Avaz.ba / Fena

23.4.2020

Službenici Treće policijske uprave u Sarajevu tokom aprila su organizirali dobrovoljno prikupljanje novčanih sredstava radi kupovine osnovnih životnih potrepština za građane starije od 65 godina, kojima je kretanje zbranjeno zbog pandemije koronavirusa.

U saradnji s predstavnicima mjesnih zajednica na području općine Novo Sarajevo, sačinjen je spisak od 70 građana koji žive u težim socijalno-ekonomskim uvjetima, a zbog starosne dobi nisu u mogućnosti ići u nabavku namirnica. 

- Istovremeno, ostvaren je kontakt s prodajnim centrima na području općine i sačinjen je paket s neophodnim artiklima, a policajci su ih već 17. aprila podijelili na svih 70 adresa - saopćeno je iz MUP-a KS.


 

Podijeljeno 70 paketa. MUP KS

Ovaj humani gest službenika Treće PU, kako se navodi u saopćenju, samo je još jedna u nizu aktivnosti pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo kojom je iskazano opredjeljenje i spremnost da se na svaki način pomogne i olakša život građanima Kantona Sarajevo.

- Zajedničko djelovanje i saradnja jedini su put da se uspješno prevaziđu i savladaju teškoće u kojima se trenutno svi nalaze - ističe se u saopćenju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.