ČESTITKE

Cvijanović: Uloga medija izuzetno je važna za jačanje demokratije

Zahvalila je novinarima i drugim medijskim radnicima koji su u vrijeme pandemije koronavirusa svakodnevno na terenu

Cvijanović: Biti u službi istine. Arhiv

Avaz.ba / Fena

2.5.2020

- Uloga novinara i medija u jačanju demokratskog društva izuzetno je važna, posebno u uvjetima vanrednih okolnosti, kada javnosti treba omogućiti tačne, sveobuhvatne i pravovremene informacije, jer samo tako mogu biti u službi istine kao centralne vrijednosti novinarstva – istaknula je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Zahvalila je novinarima i drugim medijskim radnicima, kao što su snimatelji, fotoreporteri, tehničke ekipe, vozači i drugi, koji su u vrijeme pandemije koronavirusa svakodnevno na terenu kako bi građanima prenijeli važne i korisne informacije o ovoj vanrednoj prijetnji po zdravlje svih nas.


Cvijanović: Viši stepen slobode. Arhiv

- Izražavam uvjerenje da će predstavnici medija u RS u svom radu i u narednom periodu pokazivati visok nivo odgovornosti te da će, njegujući profesionalne standarde, biti u službi javnog interesa i demokratskih procesa - navela je Cvijanović u čestitki u povodu 3. maja, Međunarodnog dana slobode medija.

Dodala je da su institucije RS opredijeljene za unapređenje ambijenta za što viši stepen medijskih sloboda kako bi medijski radnici svoj odgovoran i izazovan posao obavljali sa što manje prepreka i poteškoća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.