ODLUKE

Dodik otkrio kada će biti razriješen ministar Košarac, prvo garancije

Neće biti kandidiran niti imati podršku na lokalnim ni na općim izborima

Milorad Dodik. Avaz

Sl. M. / Avaz.ba

7.5.2020

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, rekao je da će Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH biti razriješen te dužnosti čim, kako kaže, budu dobijene garancije da Republika Srpska tom smjenom neće pretrpjeti štetu.

Dodik je za RTRS rekao i na koji će način SNSD sankcionirati Košarca, koji je grubo prekršio mjere zaštite od pandemije.

- Politički znači da kao član SNSD-a neće moći da bude kandidiran niti da ima podršku ni na lokalnim ni općim izborima. I tako smo locirali taj dio političke odgovornosti. A ovaj dio, ja moram biti siguran da Republika Srpska neće ostati deficitarna za kadar. Dakle, ako je moguće da istog časa razriješimo Košarca i dovedemo drugoga koji je lojalan Republici Srpskoj, a da to nije Mirko Šarović koji se bavi samo izdajom, onda bi to i učinili, ali nismo sigurni da to može - istakao je Dodik.

Ministar Košarac je objavio na Twitteru kako je svoj mandat stavio na raspolaganje predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji.

Košarac je naveo kako je zbog svog neodgovornog i nepromišljenog postupka sam spreman snositi sve sankcije koje mu izrekne stranka.

Podsjetimo, danas su u izjava za "Avaz" zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, Saša Magazinović, Enver Bijedić i Šemsudin Mehmedović, su naveli kako bi Košarac trebao podnijeti ostavku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.