MITROPOLIT

Amfilohije: Ponovo se povampirili progonitelji crkve

Tako to ide do danas, oni koji su Crkva, koji su izabranici Božiji, oni su gonjeni i progonjeni kroz svu istoriju, naglasio je vladika Amfilohije.

Amfilofije Radović. Arhiv

Avaz.ba / Srna

15.8.2020

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije danas je u Toploj kod Herceg Novog istakao da su se ponovo povampirili progonitelji Crkve koji donose bezbožne zakone.

Mitropolit je nakon liturgije u Crkvi Svetog Spasa, službenoj povodom slave Herceg Novog Svetog arhiđakona Stefana istakao da je ovaj svetitelj, zaštitnik grada, kamenovan i ubijan, ali da nije osuđivao svoje ubice, već se kao Gospod na krstu molio za svoje neprijatelje.

- Tako to ide do danas, oni koji su Crkva, koji su izabranici Božiji, oni su gonjeni i progonjeni kroz svu istoriju, naglasio je vladika Amfilohije.

O pretvaranju Svete Sofije u Carigradu u džamiju, mitropolit je rekao da je sami Bog pokazao da je učinjena nepravda tako što je čovjek koji je prvi služio u njoj doživio srčani udar.

- To se nastavlja nažalost i kod nas ovdje u Crnoj Gori. Oni koji su nadahnuti duhom ubica arhiđakona Stefana, oni danas Crkvu Božiju, Crkvu Hristovu, progone u Crnoj Gori, koja je sva utemeljena na hrišćanskoj vjeri pravoslavnoj, naveo je mitropoli u besjedi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.