U KATEDRALNOJ CRKVI

Biskup mostarsko-duvanjski Petar Palić predvodio misu u Trebinju

Kao što tradicionalno slavimo tako smo i ove godine, ali zbog pandemije koronavirusa, nije moglo biti u uobičajenim okolnostima, kazao je don Ive Šutala

Misno slavlje. P. Mucović

Piše: P. Mucović / Avaz.ba

27.9.2020

Misno slavlje povodom Svetog Mihovila Arkanđela u katedralnoj crkvi Rođenja blažene djevice Marije u Trebinju predvodio je biskup mostarsko-duvanjski Petar Palić, sa sveštenstvom i redovništvom, a u prisustvu vjernika, kojih je bilo mnogo manje nego predhodnih godina, zbog pandemije koronavirusa.  

Biskup Palić je istakao da je ovo prvi put da je u Trebinju službeno od preuzimanja službe.


Biskup Panić je istakao da je ovo prvi put da je u Trebinju službeno od preuzimanja službe. P. Mucović

- Drago mi je da sam ovdje u sjedištu druge biskupije koja mi je povjerena - Trebinjsko-mrkanska, koja ima svoju prošlost. Ta prošlost je bogata, ali i bremenita. Ono što je važno za vjernike koji žive na prostoru ove biskupije je da sa svim ljudima dobre volje živimo i svjedočimo ono što jesmo, tu pripadnost kršćanskoj zajednici, katoličkoj vjeri, svom narodu koje sigurno može biti obogaćenje i bogatstvo za one sa kojima živimo na ovom prostoru - naveo je biskup Palić.

Bilo stotinjak vjernika. P. Mucović

Prema riječima don Ive Šutala, župnika u katedrali Rođenja blažene djevice Marije, ove godine slava je organizirana u skladu sa preporukama zdravstvene organizacije.

- Kao što tradicionalno slavimo tako smo i ove godine, ali zbog pandemije koronavirusa, nije moglo biti u uobičajenim okolnostima. Nismo organizirali orguljski koncert koji se redovito organizira dan prije proslave Sv. Mihovila. Imati svetu misu, sa novim biskupom Petrom Palićem i svećenicima trebinjske biskupije. Vjernike smo zamolili da ne dolaze u velikom broju, a nismo išli ni autobusima, da bi sačuvali zdravlje od ovog virusa korona koji je zaista opasan i zarazan. Došlo je stotinjak ljudi i Bogu smo se pomolili. Svim vjernicima trebinjske biskupije čestitam slavu, a svim ljudima dobre volje želim da ih blagoslov prati u našem gradu Trebinju - istakao je u svojoj propovjedi don Šutalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.