OGLASIO SE NA FACEBOOKU

Bećirović: Milanović je krenuo stranputicom "tuđmanizma"

Žalosno je što takvi političari nastavljaju kvariti uspostavljanje dobrosusjedskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, rekao je Bećirović

Denis Bećirović. Facebook

Fu. M.

12.12.2020

Denis Bećirović, jedan od potpredsjednika SDP-a poručio je da predsjednik Hrvatske Zoran Milanović ide stranputicom "tuđmanizma", a većina bh. političara trasom amaterizma i diletantizma.

On je kazao da je on bio jedan od rijetkih među organima vlasti koji nije iskazao skoro nikakvu radost i ushićenje kada je Zoran Milanović prije nepunu godinu izabran za predsjednika Republike Hrvatske.

- Sad sam još sigurniji da sam postupio ispravno. Istovremeno, čudio sam se bh. političarima koji su se danima nakon izbora Milanovića utrkivali u javnim hvalospjevima Milanoviću i njegovoj 'novoj' politici prema Bosni i Hercegovini. Kako nam pojedini političari anticipiraju političke procese dobro i glavu na ramenu imamo. Zoran Milanović je duboko zaglibio u opasno blato primitivizma i tuđmanizma. On je političar sa opasnim namjerama prema državi BiH i to njegove brojne izjave i postupci godinama potvrđuju - naveo je Bećirović.

Dodao je i to da se Milanović na nekorektan način odnosi prema BiH.

- Žalosno je što takvi političari nastavljaju kvariti uspostavljanje dobrosusjedskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Budućnost ove dvije države nije u sukobima, tenzijama i uvredama, već u saradnji i razvijanju kvalitetnih ekonomskih veza. Nažalost, većina bh. političara ne razumije kontekst, vrijeme i procese koji su u toku. Političke snage koje brane državu Bosnu i Hercegovinu svele su svoje djelovanje na kratka saopćenja koja nemaju nikakvu ozbiljnu upotrebnu vrijednost. Njihov rok trajanja je dan-dva i onda se nađe nova tema za nova jalova saopćenja - naglasio je Bećirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.