PRIHVATILI MANDATE

Šest bošnjačkih odbornika učestvovat će u radu Skupštine opštine Srebrenica

Uvažio sam volju ostalih bošnjačkih odbornika i potpisao odluku o prihvatanju mandata te odlučio učestvovati u radu SO naredne četiri godine, rekao nam je Duraković

Piše: S. Smajlović

21.3.2021

Bošnjaci su u poništenim novembarskim izborima imali deset odborničkih mjesta, a u ponovljenim četiri manje. Avaz

Nakon potvrđenih ponovljenih lokalnih izbora u Srebrenici, 21 odbornik lokalnog parlamenta, potpisao je odluku o prihvatanju odborničkog mandata i time su potvrdili da će učestvovati u radu Skupštine općine (SO) Srebrenica.

To je za "Avaz" potvrdio Zekerijah Hadžić, vršilac dužnosti sekretara SO, dodajući da je njegova služba spremna za održavanje konstituirajuće sjednice, samo se čeka datum zasjedanja.

SO Srebrenica činit će sedam odbornika SNSD-a, pet Inicijative "Moja adresa: Srebrenica", tri SDS-a, dva DNS-a, po jedan odbornik Ujedinjene srpske, SRS-a, DEMOS-a i DF-a.

Bošnjaci su u poništenim novembarskim izborima imali deset odborničkih mjesta, a u ponovljenim četiri manje.

Odluku o prihvatanju mandata, potpisali su svi bošnjački odbornici koji su bojkotovali februarske ponovljene izbore.

- Uvažio sam volju ostalih bošnjačkih odbornika i potpisao odluku o prihvatanju mandata te odlučio učestvovati u radu SO naredne četiri godine. O konstituirajućoj sjednici ništa ne znam. Zvali su me na sastanak iz načelnikovog kabineta, ali nisam mogao prisustvovati, jer sam pozitivan na koronavirus i u bolnici sam u Tuzli - kazao nam je Duraković koji je dobio najviše glasova.

Hamdija Fejzić, aktuelni zamjenik načelnika i drugi po broju odborničkih glasova, kaže da će do srijede biti utvrđena platforma za pregovore, a konstituirajuća sjednica SO, najvjerovatnije će biti krajem mjeseca.  

To je potvrdio i Radomir Pavlović, predsjednik OO SNSD, kazavši da po dosadašnjim, nezvaničnim  pregovorima, najvjerovatnije, koaliciju će činiti sedam odbornika SNSD-a i šest bošnjačkih.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.