REAGIRANJE

Bursać o Ćosićevom zahtjevu: Demaskiranje dugogodišnje politike u Sarajevu

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić uputio zahtjev za uklanjanje tabli na sarajevskoj Vijećnici i u ulici Ferhadija kojima se, kako je naveo, "srpski narod karakteriše kao zločinački i agresorski i kojima se podstiče mržnja prema Srbima"

Novaković-Bursa: Šefica Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH. Arhiv

Srna

12.4.2021

Šefica Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković-Bursać rekla je da je dobro što je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić pokrenuo pitanje naziva ulica, trgova i natpisa na određenim tablama u Sarajevu koje, navela je, "cijeli srpski narod karakterišu kao zločinački, čime se konačno demaskira dugogodišnja politika u ovom gradu".

- Dobro je što je Ćosić pokrenuo to pitanje kako bi se što jasnije demaskirala slika današnjeg Sarajeva i ostao trag jasnih i očitih namjera politika koje već godinama vode ovaj grad - navela je Bursać.


Ćosić: Uputio zahtjev za uklanjanje tabli s nazivima. Arhiv

Rekla je dalje da se "Sarajevo intenzivno trudi da zadrži kulise multietničkog i antifaštističkog grada, ali samo manifestno i na planu PR-a, dok je u stvarnom životu prisustvo Srba i srpskog kulturno-istorijskog naslijeđa, od imena ulica do prisustva u javnim ustanovama, svedeno na simbolične brojke".

- Sudeći po reakcijama zvaničnika, ništa bitno se neće promijeniti, ali nama ostaje zadatak da takve pojave demaskiramo do kraja i da gradimo adekvatan odgovor na nastojanja falsifikovanja istorijskih i drugih činjenica - poručila je.

Ćosić je uputio zahtjev za uklanjanje tabli na sarajevskoj Vijećnici i u ulici Ferhadija kojima se, kako je naveo, "srpski narod karakteriše kao zločinački i agresorski i kojima se podstiče mržnja prema Srbima".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.