ODRŽAN SASTANAK

Izmjene Zakona o demobilisanim borcima usvojiti do kraja oktobra

Formirali smo komisije za izmjene i dopune svih boračkih zakona i ovo po nama traje izuzetno dugo, poručio je Bošnjaković

Piše: A. Č.

15.9.2021

Obratili se medijima - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Na sastanku predstavnika Federalnog ministarstva za boračka pitanja, kantonalnih ministara za boračka pitanja, koordinacije boračkih udruženja koji je održan danas u Sarajevu razgovarano je o izmjenama i dopunama više boračkih zakona.

Prema riječima Mirze Terze, pomoćnika federalnog ministra za pitanja boraca dogovoreno je da se usaglašeni tekst o izmjenama i dopunama Zakona o demobilisanim borcima uputi kantonalnim ministarstvima kako bi mogli dati svoje konačno mišljenje.

- Formirali smo komisije za izmjene i dopune svih boračkih zakona i ovo po nama traje izuzetno dugo. Zatražili smo da se Zakon o demobilisanim borcima vrati kantonalnim ministrima za boračka pitanja, da daju svoje primjedbe, sugestije, ako ih imaju i da to ne traje duže od deset dana. I, da se do kraja septembra Vlada FBiH očituje o zakonu i ostalim zakonima, a potom do kraja oktobra ti zakoni da se nađu u parlamentarnoj proceduri i da budu usvojeni. To zahtijevamo i želimo u ovom trenutku - poručio je Aljo Bošnjaković, predsjednik Koordinacije boračkih udruženja Armije RBiH.

Edin Aganović, ministar za boračka pitanja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde kazao je da izmjene Zakona o demobilisanim borcima uvodi u prava na federalnom nivou borce-povratnike u RS i Brčko Distrikt, te supruge umrlih boraca.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.