SVEČANA SJEDNICA

U Kaknju obilježen Dan Koncerna EPBiH

Generalni direktor i članovi Uprave JP Elektroprivreda BiH su učesnike sjednice upoznali s planovima kompanije

Prilikom svečane sjednice. EP BiH

Fu. M.

27.9.2021

Povodom 25. septembra - Dana Koncerna  EPBiH, u Kaknju je održana svečana sjednica Uprave JP Elektroprivreda BiH proširena sa članovima Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH, pomoćnikom generalnog direktora za zavisna i povezana društva, direktorima i prokuristima zavisnih društava - rudnika uglja. 

Admir Andelija, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH je u uvodom obraćanju, uz podsjećanje na razvojni put Koncerna EPBiH i investicije Vladajućeg Društva realizovane s ciljem unapređenja rada rudnika uglja, posebno ukazao na neophodnost odgovornog pristupa svih uključenih strana u izvršavanju  zadataka u nastavku restrukturiranja rudnika, procesa  koji je obaveza BiH u vezi sa provedbom energetske tranzicije i ispunjavanja jasnih ciljeva i politika EU u pogledu smanjivanja korištenja uglja za proizvodnju električne energije do potpunog prestanka upotrebe.

Obilazak kopa Vrtlište. EP BiH

Generalni direktor i članovi Uprave JP Elektroprivreda BiH su učesnike sjednice upoznali s planovima  kompanije u vezi sa razvojem obnovljivih izvora energije u skladu  sa direktivama EU i Energetske zajednice i planovima izgradnje novih objekata posebno foto naponskih  elektrana na rudarskim površinama na kojima je okončana eksploatacija uglja. Na sjednici je posebno ukazano i na predstojeće obaveze plaćanja naknade za emitovani CO2 i iznesen stav o nedvojbenoj opredijeljenosti JP Elektroprivreda BiH za realizaciju Bloka 7 u TE Tuzla, o kojem će na osnovu ponuđenih rješenja, konačnu odluku donijeti Parlament Federacije BiH.


Direktori rudnika uglja i prokuristi iskazali su vjerovanja u nastavak socijalnog dijaloga i uspješnost procesa restrukturiranja rudnika do konačnog ostvarenja njihovog ekonomski održivog poslovanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.