SRIJED I ČETVRTAK

Sjednica VSTV-a u Banjoj Luci

U četvrtak, 11. novembra, planirana su imenovanja predsjednika osnovnih sudova u Prijedoru i Gradišci u Republici Srpskoj

Sjednica VSTV-a u Banjoj Luci. Arhiv Avaza

E. T. / Srna

7.11.2021

Sjednica Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH bit će održana u srijedu i četvrtak, 10. i 11. novembra, u prostorijama Vrhovnog suda Republike Srpske u Banjoj Luci, javlja Srna.

Dnevnim redom je predloženo da se prvog dana razmatra pitanje objavljivanja disciplinskih odluka u kojima su nosioci pravosudnih funkcija oslobođeni odgovornosti, kao i dopis CIK-a u vezi sa članstvom sudija i tužilaca u izbornim komisijama.

Savjet će biti informisan i o iniciranju postupka izvještavanja o radu i ocjenjivanja rezultata rada nosilaca pravosudnih funkcija u sudovima i tužilaštvima za 2021. godinu u skladu sa pravnim okvirom VSTS-a, kao i o realizaciji planova rješavanja predmeta za devet mjeseci ove godine.

U četvrtak, 11. novembra, planirana su imenovanja predsjednika osnovnih sudova u Prijedoru i Gradišci u Republici Srpskoj.

U Federaciji BiH trebalo bi da budu imenovani predsjednici opštinskih sudova u Jajcu i Gradačcu, te predsjednici kantonalnih sudova u Livnu i Odžaku.

Savjet bi trebalo da donese odluku o produženju mandata dodatnog sudije Osnovnog suda u Sokocu, odluku o produženju mandata dodatnog sudije Kantonalnog suda u Zenici, kao i odluku o prestanku mandata sudije Osnovnog suda u Banjaluci.

Sjednica je otvorena za javnost i može se pratiti u posebnoj prostoriji suda putem video-linka, uz obaveznu najavu dolaska 48 časova prije održavanja sjednice. Nošenje maske u prostorijama Vrhovnog suda Republike Srpske je obavezno.

Sjednica će početi u srijedu u 9.00 časova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.